Фалшив паниран кашкавал – убихме се да го ядем вкъщи, евтино и супер вкусно:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Когато за първи път опитахме това с моя приятелка, то ни беше поднесено като предястие и в началото си помислих, че е паниран кашкавал. Но след като го опитах, наистина не знаех какво ям. Много приличаше на кашкавал пане, но вкусът беше различен и малко по-сладък.

С една зелка, малко кайма и кашкавал правя 5-звездно ястие – по-вкусно и бързо от сармите: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Никога не сте я…Apr 5 2022vijti.com

Разбира се, веднага поискахме рецепта и оттогава съм я приготвяла безброй пъти, като дори подобрих старата рецепта, като въведох пармезан, който придава страхотен вкус. Предлагам и на вас да опитате този Фалшив паниран кашкавал , който всъщност представлява панирана полента (или качамак по нашему).

Фалшив паниран кашкавал

Продукти (за основна смес):

100 г инстантна полента (или царевично брашно)

20 г настърган пармезан

И още:

1 голямо яйце

брашно и галета за паниране

За соса:

3-4 супени лъжици заквасена сметана

1-2 супени лъжици горчица

1-2 супени лъжици нарязан магданоз

щипка сол на вкус

Приготвяне: 

Налейте вода в тенджера според указанията и количеството, което ще приготвите. Използвах 100 гр. инстантна полента. Поставете полентата във водата и варете на слаб огън, като разбърквате от време на време, особено когато започне да се сгъстява. Може да направите абсолютно същото с царевично брашно – все едно приготвяте качамак.

приготвяне качамак

Когато полентата се свари, свалете от котлона и добавете пармезана. Разбъркайте бързо, за да се разтопи. Ако нямате пармезан, прибавете настърган кашкавал или друг вид твърдо сирене. Овкусете със сол и смлян черен пипер, след което разбъркайте, за да се изглади сместа. Изсипете полентата в плитка купа с дебелина 1 см и я оставете да изстине напълно и стегне.

качамак на кубчета

Най-добре е да имате силиконов съд или да покриете формата с прозрачно стреч фолио, за да можете лесно да обърнете охладената полента и да я нарежете на кубчета, пръчици или квадрати, както предпочитате.

В отделна купа пригответе едно-две разбити яйца, брашно и галета. Първо набрашнете всяко парче полента от двете страни, след това го накиснете хубаво в разбитото яйце и накрая го оваляйте хубаво в галета.

паниране качамак

Изпържете парчетата в загрято олио на умерена температура. Подредете готовите парчета полента върху кухненска салфетка, за да попие излишната мазнина, след което ги сервирайте като предястие със сос. Ето как да направите соса:

За соса:

Смесете заквасената сметана с горчицата и наситнен магданоз. Посолете и разбъркайте добре, след това овкусете и подправете на вкус. Може да добавите и настъргани кисели краставички. Панираната полента може да се сервира със задушени зеленчуци вместо сос.

фалшив паниран кашкавал

панирана полента

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!