У дома правим коледните меденки само по рецептата на Катето Евро – чудни стават всеки път!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

У дома правим коледните меденки само по рецептата на Катето Евро – чудни стават всеки път!
Хранителна стойност: 500 kcal

Както всяка година, така и тази ви показваме любимите рецепти на популярни личности у нас. А сред звездите сигурно няма по-голяма кулинарка от Катето Евро , която има издадени вече няколко книги с рецепти.

Днес решихме да ви представим нейните коледни курабийки с джинджифил , които изглеждат много апетитно, а не са и трудни за приготвяне.

Чудесен начин да ангажирате малчуганите вкъщи – те с удоволствие ще изрязват с формички курабийките от тестото, а после ще ви помогнат с желание и в украсата, подобно на внучката на актрисата – малката Кате Кадиева, която също се увлича по готвенето.

Коледните меденки на Катето Евро

Продукти (за 8 порции):

3 ч. ч. брашно

125 г масло

1/2 ч.ч. кафява захар

1 яйце

1/2 ч.ч. мед

2 ч.л. канела

1 ч.л. бакпулвер

1 щипка сол

За глазурата:

1 белтък

1 ч.ч. пудра захар

1/2 ч.л. лимонов сок

сладки от медено тесто

Техника на приготвяне:

Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа.

След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.

меденки Катето Евро

Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар, лимонов сок и белтък.

меденки с джинджифил

Снимки: Катето Евро

Чудната коледна питка на Катето Евро – всеки иска парченце от тази разкошотия! По традиция преди празниците ви представяме любимите рецепти на звездите у нас. Безспорно Катето Ев…Dec 19 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!