Уникална история! Мъж събира 70 години рестото от сметките си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В продължение на 70 години мъжът събирал стотинки в стъклена гарафа, без да знае колко точно е натрупал. Накрая внукът му успял да преброи парите и споделил историята в Reddit, където бързо събрала популярност с 90 000 харесвания и над 4500 коментара.

Семейството се събрало, за да преброи монетите, а процесът отнел пет дни. Гарафата с монетите и четирите банкноти от един долар тежала 69 килограма, а спестяванията били 2052 долара и 76 цента.

По време на преброяването били отделени 5708 монети от четвърт долар, 3909 от десет цента, 2360 от пет цента и 7833 от един цент. Някои от монетите били преброени на ръка, а други с машина.

В гарафата имало и монети от различни страни. Семейството открило, че най-старата монета е от 1928 г., а най-новата – от миналата година, което показва, че съкровището обхваща почти век история.

Дядото добавял в буркана и предмети, които не били пари. В него намерили пирони, кламери, опаковки от бонбони, копчета и зрънца силикагел.

Името на дядото не е споменато, но от публикациите на потребителя Crimsonkitsune333 става ясно, че той бил изненадан от общата сума, тъй като очаквал, че спестяванията му ще бъдат под 1000 долара.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!