Турски тест за внимание: Опитайте се да намерите пръстен, чорап, молив и игла

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако искате мозъкът ви винаги да е в добра форма и да не изпускате от поглед всеки малък детайл, направете тест, който ще ви помогне да оцените способността си да бъдете внимателни.

По-долу има илюстрация със скрити предмети. Те трябва да бъдат намерени! Има само 4 предмета: игла, чорап, молив и чорап.

Проверете колко сте внимателни:

Ако сте успели да намерите само един предмет от четири, значи сте напълно невнимателен човек.

Трябва да се обучавате с тестове като този възможно най-често. И не забравяйте да се концентрирате добре.

Ако можете да намерите два предмета, значи знаете как да се концентрирате и да забелязвате някои детайли, но все още можете да се справите по-добре. Опитайте се да изхвърлите всичко ненужно от главата си и се концентрирайте върху незначителното. Не обръщайте внимание какво или кой ви разсейва.

Тези, които са успели да намерят три обекта, са на прав път. Не повече от 60% от хората успяват да намерят няколко предмета. Умеете да бъдете внимателни и да забелязвате това, което другите не виждат. Но трябва да тренирате допълнително, за да постигнете максимални резултати и да не загубите уменията си.

Ако сте намерили всички предмети, значи сте в страхотна форма. Само 10% от хората успяват да постигнат този резултат. Зрението ви не е по-лошо от това на орел, а вниманието ви е близо до най-високото ниво. Но все пак трябва понякога да изпълнявате такива задачи, за да поддържате уменията си на такова високо ниво.

Редактор: Ясен Чаушев
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!