Трябва да питаме вече съседите си, ако искаме да дадем имота си под наем

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За да публикуваме обявя за краткосрочен наем на стая или жилище през онлайн платформите Airbnb и Booking, както и чрез споделяне във Facebook, първо трябва да вземем съгласието на поне половината от съседите в сградата.

Полицай притежава имоти и автомобили за стотици хиляди левовеАрести и наказания. Обиски и изземвания. И счупена телевизионна камера. Къде и как се случва това? И…Feb 2 2020vijti.com

Това предвиждат предложенията на управляващите, направени между двете четения на Закона за туризма. Окончателните текстове ще бъдат гласувани в пленарна зала в началото на днешното заседание.

Предложението срещна одобрението на депутатите от икономическата комисия на Народното събрание. То предвижда съгласието на минимум 50% от съседите, за да може нечий апартамент да бъде предоставен за временно настаняване, в противен случай той не може въобще да бъде регистриран за предоставянето на услугата. Идеята за регистрация отново бе на ГЕРБ и бе гласувана в края на миналата година през преходните и заключителните разпоредби в Закона за държавния бюджет за 2020 година, съобщава „Дарик“.

В края на миналата година депутатите имаха и друго предложение – имотите, отдавани под наем да подлежат на онлайн платформи, да подлежат на категоризация. Идеята обаче срещна голям обществен отпор, включително и от страната на туроператорите, което принуди управляващите да се откажат от нея, като решиха единствено обектите да се регистрират в кметствата по местонахождение на имота. От началото на 2020 година пък за такъв тип дейност се дължи патентен данък.

Източник: plovdiv24

Лоши новини за всички собственици на апартаменти, дерат ги с по около 300 лева за технически паспорт на имотаСобствениците на апартаменти ще трябва да се бръкнат за технически паспорт на имота. За апартамент о…Jan 25 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!