Къпане на новородено бебе развълнува милиони хора по света: Не пропускайте да го видите и вие (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Раждането на един нов живот е най-важната част от нашето съществуване. Когато се появи на бял свят, бебенцето е толкова сладко и невинно, че може да разчувства дори най-коравосърдечния човек. Освен това бебетата са много деликатни и трябва да сме много внимателни, когато се занимаваме с тях. Всички първи неща, като първата смяна на памперс, бърва баня, първо подстригване са много важни. Особено във видеото, на което ще видите съвсем скоро родило се бебче как получава своята първа баня! Гледайки реакциите му, то определено се наслаждава на водата. Медицинската сестра, която го къпе, го прави изключително нежно и внимателно. В нейните ръце бебето се чувства сигурно, а допира му с водата му носи неподправено удоволствие. То е твърде малко, за да разсъждава, не може още да се усмихва, но блаженната физиономия на личицето му остава безценна! Прекарайте тези вълшебни 5 минути с това сладко бебенце и го споделете, за да зарадвате някой ваш близък човек!
Обичайте кучето си, но внимавайте да не ви ближе по устата: Може да е опасноКучето е едно от най-прекрасните неща, които човек може да има в живота си – почти всеки, който няко…Oct 15 2018vijti.com

Но ако следвате тези стъпки, ще станете експерт в областта преди да се усетите:
Първо, не е необходимо да къпете бебето си всеки ден, освен ако не му харесва изключително много.
Много новородени не обичат да ги къпят, защото не им допада усещането да остават голи. Ако и вашето е от този вид, ще трябва да миете телцето му с напоена гъбичка през няколко дни. Използвайте памучна тъкан и топла вода за очите и лицето и мека хавлия за дупето и ръцете. Можете да почиствате така бебето „на части” – събличайки само определен участък, който миете.

Използвайте нежни почистващи продукти с неутрално pH, меки сапуни и лосиони и пяна за къпане, специално създадени за бебета.
Кожата на новороденото се изсушава много бързо, затова е добре да разполагате с хидратиращ крем, който да нанасяте редовно за защита.
Не е задължително да използвате специален шампоан за косата на бебето.
За някои бебета къпането или ваната са изключително релаксиращи, затова можете да включите тези занимания като част от вечерния ви ритуал преди заспиването.
Как да приготвим ваничката за къпане

Изберете стая, която е чиста и топла, в която да сложите ваничката за къпане.
Поставете я на стабилна повърхност на подходяща височина.
Пригответе всичко, от което ще се нуждаете за къпането предварително. Всички принадлежности да са на една ръка разстояние.
До вас трябва да имате чиста кърпа за подсушаване и дрешки за след банята.
Поставете чиста кърпа на дъното на ваничката, за да не бъде прекалено хлъзгава.
Не препълвайте с вода ваничката. Докато свикнете с правилните пропорции, просто налейте не повече от 5 см и оставете ръката, с която подпирате бебето да лежи удобно на дъното.
Температурата на водата не бива да надвишава 36°C. Можете да я пробвате предварително на ръката си, но ако не сте уверени, се снабдете с термометър за вана.
Потапяйте бебето постепенно като използвате едната си ръка за поддържане на вратлето и главичката.
Можете да пълните или изпразвате ваничката с кана, ако сте я поставили на масата далеч от течаща вода, защото така ще си спестите пренасянето на ненужна тежест.Добавям малко от това и прането ми е по-свежо и чисто от всякога: Край на упоритите петнаСигурни сме, че имате бял оцет вкъщи. Ако е така, би трябвало вече да знаете, че имате на своя стран…Oct 15 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!