Тези растения се отглеждат лесно и безотказно прогонват кърлежи и бълхи от градината

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пролетта и началото на лятото е времето, в което влажността е по-висока заради честите валежи. Същевременно тревните площи избуяват с гъста растителност, която е среда за развитие на различни паразити и кръвосмучещи насекоми. Сред тях най-опасни са кърлежите и бълхите.
Ако имате домашен любимец, който играе на тревата в двора на къщата или вилата ви, или малки деца, които се търкалят заедно с него, трябва да сте особено предпазливи по отношение на кърлежите.
За да направите двора си по-безопасен за любимците си и за вас, засадете подходящите растения, които прогонват опасните насекоми. Тази практика е допълнение към традиционната обработка на тревните площи за премахване на кърлежите и бълхите.
Най-добрите съвети от стар градинар, с които градината ви ще стане най-прекрасната без изкуствени торове и отровиНа вашето внимание Ви предлагаме тези изключително ценни съвети от стар градинар, с които ще имате г…Apr 29 2019vijti.com

Както всички насекоми, така и кърлежите и бълхите са привлечени или отблъснати от определени миризми. Засаждайки растения с неприятни за тях миризми, намалявате шансовете да бъдете засегнати от присъствието им.
Розмарин
Прекрасната подправка, която ползваме в традиционната ни кухня, е чудесен репелент в градината. Натуралните етерични масла на розмарина са много силни и имат природен пестициден ефект, тъй като прогонват кърлежите, бълхите и други вредители, като комари, листни въшки, акари.

Пелин
Какво точно представлява пелинът? Artemisia absinthium е ароматно, многогодишно растение, което принадлежи към семейство Compositae и се отличава със силно горчив вкус. Много представители на вида проявават различни медицински свойства.
Пелинът излъчва неприятна за насекомите миризма, но пък има прекрасна сребриста зеленина, с която краси двора. Листата му излъчват характерния аромат, който възпира летящите и пълзящи насекоми да атакуват тревните ви площи. Той отблъсква още молци, комари.

Чесън
Чесънът е наистина прекрасна подправка в кухнята на много народи от векове. Без него ястията не са същите. Обичаме вкуса му, но не и аромата на дъха ни след това. Насекомите също не обичат миризмата на пресния чесън, заради което стоят настрана от него.
Уханието на чесъна и лука прогонват кърлежите и бълхите. Неприятни са още за въшките, комарите. Можете да разпръснете и няколко скилидки из дома си, за да сте сигурни, че дори и в затворените пространства няма да сте обезпокоявани от неприятните насекоми.
Източник: az-jenata
Красота директно от градината: Използвайте копривата през пролетта и се радвайте на разкошна косаПрез пролетта има изобилие от зеленолистни растения, с които да си набавите жизненоважните витамини …Apr 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!