Тайните за България, които Кумранските ръкописи крият

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мнозина учени са на мнението, че това е най-значимата археологическа находка правена някога. Кумранските ръкописи или Ръкописите от Мъртво море са набор от 981 различни текста, открити съвсем случайно от овчар в невзрачна пещера през 1946 година край древното селище Кумран в Палестина.
Текстовете, датирани между III век пр. Хр. и I век, и буквално представляват съкровищница за историята, религията и езикознанието, тъй като съдържат третият най-стар оцеляла до днес ръкопис на Стария Завет, наред с неканонични и небиблейски ръкописи, свидетелстващи за изумителни и неподозирани истини за нашия свят.Прочут археолог разбули голямата тайна на България и обясни защо трябва да се гордеем с родината сиБългарите сме народ, който често се подлага на самокритика повече, отколкото е необходимо. Това поня…Jan 18 2019vijti.com

Огромният проблем със свитъците е, че вековете са казали своята дума и много от тях са повредени, от други са оцелели само фрагменти. Благодарение на модерните компютърни технологии, свитъците най-накрая разкриха още от изумителните си тайни! Д-р Алексей Юдитски, който е ръководител на мащабния проект „Дигиталната библиотека на свитъците от мъртво море Леон Леви“ разкри, че с помощта на специализиран софтуер е успял да разкодира голяма част от липсващите текстове в безценните ръкописи.

Ноевият ковчег
Всички сме чували как в дълбока древност, Земята е била залята от колосален потоп, който е ликвидирал почти всичко живо. Описан е в редица световни религии. В християнството легендата гласи как Ной е конструирал гигантски кораб, в който е спасил своето семейство, както и по два екземпляра от всеки животински вид. Новите данни потвърждават легендата, но конкретно описват т.нар. Ноев Ковчег.
Това не е било кораб, а гигантска пирамида с перфектни пропорции, която е предпазила обитателите й от водната стихия!

Наскоро беше открита гигантска подводна пирамида, която се намира между островите Терцейра и Сао Мигел близо до португалския бряг. Според редица алтернативни учени точно това е Ноевият ковчег!

Но това е нищо! Беше разкодирана и друг свитък, който буквално накара учените да онемеят, и който цитира директно територията на България! Свитъкът е озаглавен „Библията на Нефилимите“ или „Библията на Пазителите“. Ръкописът е датира от 300 г. пр. Хр. и разказва историята на Енох – дядото на Ной, който е описан като пророк, който е дошъл на Земята от звездите.

Текстът разказва как в дълбока древност на Земята са кацнали ангели, които са се съвкупявали с обикновени жени. Техните наследници са наречени Нефилими – гиганти, които са на практика хибриди между небесните същества и хора. Всичко това се е случило в свещената земя. Чак сега става ясно, че тази свещена земя не е в близкия изток, а край древния град Кабиле. Днес древния град е село Кабиле, което се намира в сърцето на България близо до Ямбол!

Градът е основан в края на 2-рото хилядолетие пр.Хр. и винаги е смятан от археолозите за един от най-ярките примери за величието на Тракийската цивилизация. Точно този район е бил цитиран от древния анонимен автор като „най-важното място на планетата“, от, където Пазителите са командвали света! Новите данни от свитъците разкриват и непознато до днес пророчество на Енох. Той твърди, че след „четирите луни“ свещената земя пак ще се превърне в център на Света! Според редица експерти „четирите луни“ описват „лунна тетрада“! Това са 4 лунни затъмнения, които се случват в период от една година. Също познато като „кървавата луна“ явлението е безпрецедентно и се случи през 2014 и 2015. Мнозина религиозни експерти видяха пророчество за края на света, но явно това е знак за началото на нещо ново!

Дали това не значи, че България най-накрая ще заеме достойното си място сред световните центрове – напълно е възможно. Всички българи знаем, че земята ни е свещена. Мнозина наши и международни учени доказаха, че най-старата цивилизация на планетата се е зародила точно тук, и тези нови сведения за божествено /или извънземно/ присъствие съвсем не са случайни. Всепризнатият пророк Петър Дънов ясно е казал, че България ще се превърне в „Новия Йерусалим“.

Учителят не веднъж е казвал, че България е най-свещената земя на планетата ни. Подобни открития ни карат да гледаме смело напред, да вярваме в бъдещето и да се гордеем с миналото си. Само нека се се надяваме, че политиците ни няма да затрият бъдещето ни.Кръстова гора: Учителят Петър Дънов разкрива тайната й и прокобата на железния кръстМестността „Кръстова гора“ се намира в Родопите. Една легенда гласи, че някъде там се намира скрита …Jan 14 2019vijti.com

Източник: Бгжурнал

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!