Тази маска с ябълков оцет и сода ме избави от старческите петна и направи кожата ми като кадифе

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кожните проблеми могат да се появят на всяка възраст. Вредната храна, стресът, дерматологичните заболявания не минават без следа. Те оставят следи по кожата. Но здравото и поддържано лице е мечтата на всеки. За да постигнете желания резултат, използвайте домашни маски за лице с ябълков оцет .

Жената с най-красивата коса в света разкри всичките си тайни – ето как и ти да си отгледаш такава грива у дома: Запознайте се със Сушмита – гуру по  грижа за косата и бързоразвиващ се видео блогър от Индия. Тя …Jun 23 2020vijti.com

Натуралната киселина от ябълките е популярна с полезните си свойства.Ако включите ябълков оцет в маската, тя ще почисти кожата от възрастови петна, следи от акне и дори ще премахне фините бръчки по лицето. Такъв козметичен продукт ще ви струва стотинка, а всички компоненти са лесно достъпни. Ето няколко рецепти за маски за лице .

Ефектът на ябълковия оцет върху кожата

 

Ябълковият оцет отдавна е ценен заради вкусовите си качества. Но, в допълнение към това, естествената киселина перфектно се справя с бактерии и гъбички, които активно се развиват по повърхността на кожата.

Не забравяйте, че ябълковият оцет съдържа много важни за кожата витамини и минерали. Ако се използва правилно, киселината нормализира киселинно-алкалния баланс. И кожата ви ще стане гладка и копринена .

Маска за акне

Ако ви е писнало от мазния блясък на лицето ви и акнето не отшумява, използвайте тази маска. Тя прави матирана кожа , порите се свиват, а лицето става по-чисто

Съставки

2 с.л. овесена каша
2 ч.л. пчелен мед
4 супени лъжици ябълков оцет

 

Приложение

Смелете овесена каша до брашно. Добавете мед и оцет, разбъркайте добре. Почистете лицето си от козметика и нанесете маска. Оставете за 20 минути, след което изплакнете с топла вода. Завършете с овлажняващ немазен крем.

Маска за еластичност

Възстановява еластичността , подхранва и освежава уморената кожа на лицето, шията и деколтето.

Съставки

1 малка краставица
3 супени лъжици зехтин
1 яйчен жълтък
1/3 ч.л. ябълков оцет

 

Приложение

Настържете краставицата на средно ренде. Изстискайте сока и го добавете към сместа от зехтин, жълтък и оцет. Нанесете маската върху кожата и след 15 минути изплакнете с топла вода.

Лосион за кожа, предразположен към омазняване

Сместа перфектно се съхранява в хладилник до 3 дни. Това е бърза помощ за мазна кожа само с две съставки.

 

Съставки

5 супени лъжици силен зелен чай
1 супена лъжица ябълков оцет

 

Приложение

Смесете течности и избършете лицето си с тях веднъж на ден преди лягане.

Маска за избелване на лицето

Незначителните недостатъци на кожата могат да бъдат елиминирани, ако използвате тази маска. С течение на времето тонът на лицето се изравнява, а петна и малки белези от акне изчезват.

Съставки

0,5 л вода
1 ч.л. ябълков оцет
0,5 лимона
1 супена лъжиц пчелен мед
2 с.л. сода

Приложение

Изцедете сокът от лимона, смесете го с вода и оцет. Сипете содата в дълбока купа и бавно изсипете течната смес. Трябва да получите течна маса. Добавете към него мед и разбъркайте. Нанесете маската върху лицето, изплакнете след 10 минути с топла вода и след това изплакнете със студена.

Всеки тип кожа се нуждае от свой индивидуален подход. Трудно е да се намери универсално лекарство за всички проблеми. Но домашните маски за лице от много години помагат за запазването на красотата на кожата. Не забравяйте да проверите състава за алергии, това е много важно! Надяваме се, че маските с ябълков оцет ще направят кожата ви перфектна.

Имах 3 косъма на кръст, докато не започнах да си правя тази маска с кисело мляко, сега косата ми стана тройно по-голямаВсяко момиче и жена иска косата й да е красива и здрава, да не се къса и да изглежда великолепно. Но…Jun 12 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!