Съученичка на естрадната прима: Да, Лили Иванова е родена през 1939 г.!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лили Иванова е родена през 1939 г. и сега на 24 април ще навърши 81. Това твърдение с абсолютна категоричност направи пред Lupa.bg 85-годишната учителка по български език Пенка Кирилова от Варна. (фамилията е променена, по желание на жената, б.ред.) „С Лили бяхме заедно на младежка бригада в Берковица в средата на 50-те години. Така да се каже строихме социализма“, разкри любопитния факт възрастната жена. 

Ето я Лили Иванова преди 50 годиниЗа цялата си певческа кариера примата на родната естрада е направила над 11 000 концерта Lupa.bg поп…Dec 31 2019vijti.com

„Макар че аз съм с пет години по-голяма от нея на бригадата всички се водехме съученици. Лили наистина е родена през 1939 г. и лично съм й виждала паспорта, на който бе написана годината и датата й на раждане“, кълне се отколешната позната на естрадната прима. „Много добре си спомням, че по време на бригадата през 1956 г. Лили още нямаше 18 години, аз й бях кака така да се каже, защото бях на 23 години“, спомня си Пенка Кирилова.

През 1956 г. Лили Иванова, която е родом от Кубрат, започва да учи в Медицинския техникум за медицински сестри и акушерки във Варна, като тогава градът все още е носил името на Сталин. Пенка е родена в морската столица и по онова време учи българска филология в Шуменския университет. Във Варна се запознава с Лили Иванова и се случва така, че двете са изпратени на една бригада в Берковица, за да строят пътища и да прославят българското бригадирско движение.

„Вечер, след тежкия работен ден се събирахме и Лили пееше и свиреше на акордеон. Тя бе една от най-малките в бригадата и на всички разправяше, че е на 22 години. Твърдеше, че е родена през 1935 г.“, разкри пред Lupa.bg вече пенсионираната учителка. „Така че тя вместо да се подмлади се правеше на по-голяма. Но не е! Лили е на 80 години“, категорична е Пенка Кирилова.

Споровете около истинската възраст на естрадната прима избухват периодично около рождения й ден. А предполагаемите години на раждане на Лили Иванова варират от 1934 до 1949 г. – т.е в диапазон от 15 години.

Миналата година покрай юбилея й официално бе сложена точка на съмнението кога всъщност е родена певицата, прославила България. Рождената дата на примата фигурираше в официален документ на правителството и на Народното събрание. “Лили Иванова е родена на 24 април 1939 г. в Кубрат“, пишеше в одобреното от депутатите решение на Министерския съвет за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската нация. Така парламентът официално потвърди в края на 2019-та, че Лили Иванова е точно на 80 години.

Източник: ЛУПА

Лили Иванова поиска 100 бона за ЧНГ и остана без работаВасил Найденов е №1 – пее за 50 хиляди лева в кръчмата на Галена във Велико Търново Голямата звезда …Dec 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!