Старинна торта с 10 супени лъжици орехи: След първата хапка отиваш в Рая и не спираш да ядеш!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тази старинна орехова торта ще ви зарадва не само с простотата на приготвяне, но и с неустоимия си вкус. Вероятно вече имате необходимите съставки в кухнята, така че запрятайте ръкави и нека приготвим заедно разкошната Торта с 10 лъжици орехи . Ето какво ви трябва:

торта с 10 лъжици орехи

Торта с 10 лъжици орехи

Продукти: 

3 яйца

7 супени лъжици захар

100 мл прясно мляко

100 мл олио

16 супени лъжици брашно

12 г бакпулвер (едно пакетче)

10 супени лъжици счукани орехи

За крема:

800 мл прясно мляко

2 пакетчета пудинг ванилия

7 лъжици захар

2 супени лъжици брашно

200 г масло

80 г шоколад

натрошени орехи за поръсване

Приготвяне: 

В по-дълбока купа счупете три яйца и добавете 7 супени лъжици захар. Разбийте с миксер, докато захарта се разтопи и сместа се сгъсти и изсветлее. Трябва да бъркате около 5-10 минути, докато получите лека кремообразна смес.

смес за сладкиши

Добавете 100 мл мляко към разбитата яйчена смес и продължете да разбивате, след което добавете 100 мл олио за готвене на тънка струя. Бъркайте още 2-3 минути, след което към течните се добавете сухите съставки: 16 супени лъжици брашно и 12 г бакпулвер (най-добре е да се пресеят през сито, за да стане по-мек сладкишът).

продукти за блат

натрошени орехи

Към сместа добавете десет супени лъжици натрошени или ситно нарязани орехи. Вече нямате нужда от миксер и смесете съставките с бъркалка, докато се хомогенизират и се получи гладка смес. Пригответе тава за фурна с размери 30х40 см и я покрийте с хартия за печене.

Готовата смес се изсипва във формата, разпределя се равномерно и се заравнява. Разклатете формата, ако е необходимо, за да нивелирате сместа. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути (проверете с клечка за зъби, ако излезе суха, значи е изпечена).

блат орехов

Докато блатът се пече, пригответе крема. Сложете 800 мл мляко в тенджера на котлона и добавете две пакетчета пудинг с вкус на ванилия. Подсладете със седем супени лъжици захар или на вкус. След това добавете две пълни супени лъжици брашно, което ще допринесе за по-доброто сгъстяване на крема.

Разбъркайте сместа с бъркалка и загрейте на среден огън. Бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки, докато кремът заври и се сгъсти. Докато кремът е още топъл, добавете 200 г нарязано на кубчета масло или маргарин и разбъркайте, докато се разтопи.

Когато маслото се поеме от крема, добавете 80 г натрошен на кубчета бял шоколад и разбъркайте още малко, докато се разтопи и се изравни с крема. Оставете сварения крем да изстине за половин час с периодично разбъркване, за да не хване коричка (или го покрийте със стреч фолио).

Изпеченият блат се изважда от формата и се оставя да изстине малко, след което се нарязва на две равни части, така че да се получат два по-тънки блата. Поставете първия блат върху десертна чиния или чиния за сервиране (ако искате корите да са по-сочни, накиснете ги в малко мляко).

разрязан блат

Нанесете половината от приготвения крем върху блата и го разпределете равномерно, след което изравнете повърхността.

орехов блат с крем

 Поставете втория блат, притиснете леко с длани, достатъчно внимателно, за да залепне за крема, след което разпределете отгоре втората половина от останалия крем. Отгоре поръсете натрошени или ситно нарязани орехи, след което оставете тортата в хладилник за поне два часа преди сервиране.

орехова торта

ТОРТА 7 ЛЪЖИЦИ: Копринен сладкиш с вкус на ванилия и шоколад! Мери се с лъжица: Това е сочен, мекичък и много красив сладкиш , който се приготвя много бързо и без използване на м…Aug 17 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!