Станах на 47 и най-после успях да се отърва от 12 излишни килограми

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ви предлагаме отлична рецепта, която е най-успешната за ускоряване на метаболизма и елиминиране на наднорменото тегло. Рецептата се основава на лечебните свойства на лимона, тъй като той има мощни витамини и алкално действие върху тялото. За тези, които не знаят, лимонът ефективно почиства тялото ни, като никое друго природно средство. В допълнение, той ускорява метаболизма на тялото. Друго предимство е, че консумацията на лимон не причинява странични ефекти и лечението не е скъпо.
Необходими съставки:
2 лимона
5 скилидки чесън
джинджифил 2 см.
1 литър минерална водаЧе джинджифилът е полезен, спор няма. Но освен това е и прекрасно цвете, което може да украси вашия домВ последните години постоянно се говори за това колко полезен е джинджифилът!
И в интерес на истина…
Jan 10 2019vijti.com

Начин на приготвяне:
Нарежете лимоните наполовина и направете сок. Настържете обелените скилидки и пресния корен от джинджифил.
След това напълнете съд с вода и сложете в него кората от лимони (която е останала след приготвянето на сока). Сложете да заври. След това добавете джинджифила и чесъна, покрийте и изключете котлона. Нека сместа престои 20 минути. Накрая, прецедете, добавете лимонов сок и поставете напитката в стъклен съд с капак. Препоръчва се да пиете 150-200 мл. всяка сутрин, докато постигнете желания резултат. Ако желаете, можете да добавите малко количество мед и прясна мента. Пийте за 10-14 дни, след това направете почивка в продължение на 10 дни и можете да повторите курса отново. Ако имате хипертония, препоръчително е да изключите джинджифила от рецептата. Ако напитката е прекалено кисела за вас, разредете я с вода.

Рецепта за чай от джинджифил
Най-разпространеният начин за консумация на джинджифил е като чай. Ето една лесна и бърза рецепта за чай от джинджифил с лимон.
Съставки
– Сок от половин лимон;
– Корен джинджифил;
– 1 чаша вода (250 мл.);
– Пчелен мед (по желание).
Начин на приготвяне

– Загрейте чаша вода и точно преди да кипне, сложете в нея джинджифила;
– Варете на тих огън за няколко минути, преди да свалите съда от котлона и да добавите към сместа лимоновия сок;
– Разбъркайте добре. Добавете малко пчелен мед по желание;
– Консумирайте преди хранене.

Преди да започнете да си приготвяте чай или други рецепти с джинджифил, трябва да имате предвид следните неща:
– Когато си правите чай, не прекалявайте с концентрацията на джинджифила;
– Освен всички полезни свойства, билката има и ободряващо действие, така че не се препоръчва да се пие преди сън;
– Имайте предвид, че джинджифилът е с леко пикантен вкус, затова е най-добре към рецептите да добавяте и малко пчелен мед;
– Можете да си приготвите черен или зелен чай и към тях да прибавите джинджифил. Препоръчва се, особено ако сте на диета за отслабване;
– Желателно е, когато си варите джинджифилов чай, да го прецеждате преди консумация, тъй като билката е доста ароматна и вкусът ѝ може да стане натрапчив.
– Красотата на джинджифила се състои в това, че този скромен на вид корен има толкова широко приложение и може да бъде употребяван като добавка към почти всеки вид храна.

Оптимален прием на корен от джинджифил

Важно е да се уточни колко е най-оптималният прием на корен от джинджифил.
За деца между 2-6 години – не трябва да консумират над 2 мг корен от джинджифил на ден. Колко точно ще може да приеме дете зависи до голяма степен от личното му тегло, но винаги се препоръчва консултация с лекар.

За възрастни – не се препоръчват над 4 г джинджифил дневно.

По време на бременност – не се препоръчва повече от 1 г корен от джинджифил дневно. Обикновено се препоръчва майки да приемат около 250 мг джинджифил 3-4 пъти дневно, за да се редуцират симптомите на гадене по време на самата бременност.

Джинджифилът не се препоръчва в комбинация с лекарства за разреждане на кръвта. Коренът на джинджифил може значително да намали и кръвната захар и кръвното налягане, когато се използва заедно с лекарства за диабет или лекарства за високо кръвно налягане.Д-р Гайдурков обясни кои болести можем да излекуваме с джинджифилаБезспорно можем да твърдим, че джинфилът е царят на подправките. Защо? Защото няма друга подправка, …Jan 24 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!