Сол, захар и сода и ще забравите какво е петно или оцветяване по дрехите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Измиване без прах … Тази фраза е по-добре да не се казва на глас. За мнозина това звучи като нещо напълно невъзможно. Петната и миризмите не могат да бъдат премахнати без обикновен или течен прах, тези мега-ефективни измиващи топчета и препарат за изплакване. Или е възможно? А вие как мислите нашите баби се справяха без всичко това, как праха нещата, как се отърваваха от петната.

Сума тиквички изядохме миналото лято с тази рецепта – нищо не пържа, само смесвам и мятам във фурната. Разкошотия: Тъй като сега пазарът е залят с тиквичкит и цената им е сравнително ниска, можете да си позволите …Jun 16 2020vijti.com

Нека да ви разкажем една тайна: те използваха прости импровизирани средства , измиваха петна, накисваха тъканта, след което изплакваха в специални разтвори. Измиването без почистващ препарат беше нормално, просто защото никой не беше чувал за такъв инструмент. И знаете ли,  беше много ефективно. Най-често се използваха сол, сода и захар. Между другото, последният инструмент от списъка заслужава специално внимание.

 

Сол, захар, сода

Говори се, че тези три продукта могат почти напълно да заменят праховете. Да започнем със солта: белите кристали могат да заличат както петната, така и да запазят цветя на дрехите . И яркостта е запазена. Солта също е чудесен омекотител, което прави нещата невероятно меки.

За измиване със сол сложете всичко в дълбока купа, изсипете гореща вода. След това просто го оставете за 10 минути. След като извадите и оставите нещата, разтворете сол в тази вече топла вода (2 с.

Л. На 1 литър). След като кристалите са напълно разтворени, отново прехвърлете дрехите в  разтвора и оставете за час и половина. Можете да изплакнете нещата в пералнята, като зададете желания режим.

Какво ще кажете за сода? В повечето случаи тя е идеална като почистващо средство за кухнята, но се оказва, че може да се използва и за измиване . Просто смесете 2 с.л. вода и 1 с.л. газирана вода. Изчакайте прахът да се разтвори. Добавете 1 с.л. водороден пероксид. Смесете всичко и изсипете в бутилка със спрей.

Такъв разтвор може да се напръска върху петно ​, преди да бъде изпратена дрехата в пералнята. Но още по-изненадващо е фактът, че захарта може да се използва в ежедневието.

 

Използване на захар по време на пране

Ако искате да върнете снежно белият цвят на пердетата от тюл, просто ги накиснете в сапунена вода и изплакнете два пъти. След това разтворете захарта във вода в съотношение 1 с.л. в 1 литър и се оставете за половин час.

За да направите тънкия памук по-силен, винаги добавяйте  2-3 с. л. към водата за изплакване захар.

Всички знаят, че след използване на нишесте, петна могат да останат върху тъканта, но след захарната вода няма да има и помен за тях. И колко често използвате такива продукти за домашно миене или се доверявате само на рекламирани помощници? Разкажете ни дали използвате захар, сода и сол за решаване на различни ежедневни проблеми? И не забравяйте да споделите статията с приятелите си.

Хрупкави тиквички с вкусна кашкавалена коричкаХрупкави тиквички, идеалното предястие, а защо не и основно ястие! Това е едно от най-бързите ястия …Jun 14 2020vijti.com

ZAJENATA

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!