Снимка на столичен парк от соца смълча мрежата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стар кадър на парка „Заимов“ в София се появи във Фейсбук, пише Sofia24.bg. В описанието към снимката се казва, че е направена през 70-те години.

„Родната ми махала, с тенис кортовете , с кукления театър и с вкусния ароматен ръчен хляб, замесен с мляко…“, коментира столичанин под публикацията.

Спомени от соца: Как гласувахме на избори по Татово времеИзборното хоро е запазена марка на Тодор Живков. По негово време гласът на народа задължително се ув…Jun 27 2021vijti.com


Снимка на столичен парк от соца смълча мрежата - За Жената
„Заимов“ е парк в София, който носи името на генерал Владимир Заимов. Драматичен театър „София“, Театрална работилница „Сфумато“ и Районният център по здравеопазване се намират в парка.

Граничи с бул.

„Янко Сакъзов“ на юг, ул. „Кракра“ на запад, а на север основният път в близост до парка е бул. „Александър Дондуков“. В продължение на 15 години след края на комунизма в България, паркът носи името парк Оборище, както е и името на едноименния градски район, в който се намира, но името му пак е върнато на „Заимов“. 

И до ден днешен паркът „Заимов“ е любимо място на столичани за спорт, отдих или разходка. А ето как изглежда той в момента:

Писна ми да слушам колко хубаво било през соца!Омръзна ми да чета и слушам колко хубаво сме живели при социализма. Нека опресня паметта на онези, к…Sep 11 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!