СНИМКА на бар „Колибите“ в Златни Пясъци от 60-те направи фурор в мрежата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Когато Златните бяха Златни! По алеите миришеше на скъпи парфюми и пури,имаше само Поршета и мерцедеси. Бундесари и класни западняци! Беше курорт от Световна класа! Вече нищо не е останало от това“ – припомня си с носталгия коментиращ във  фейсбук страницата на Изгубени в миналото – Lost in the past .

„Много здрави купони ставаха тука! Особено, от 1984 до 1991 год, когато „Колибите“ ставаха и като дискотека!“ – пише запознат.

Моите спомени от соца: В лагера бяхме 50 души в обща спалня, влизахме в морето под стройКогато днес чуя някой да говори за щастливото детство при социализма и конкретно за детските летни л…Jun 12 2021vijti.com


Цяла Варна и гостите на града ни се изсипвахме там, при „лошият комунизъм“ когато нямало никаква свобода, според малцинството коментари в нашата група! Слизахме от автобус номер 9 на „Дирекцията на Златните“ към 22 часа и оттам на пряко през гората по най – прекият път на прибежки бързахме да сме първи, докато не е свършил входният куверт – консумация от 5 лева!
През летният сезон, няма да забравя, че имаше денонощни автобуси до Златните на всеки един час, като основната цел, бяха „Колибите“ и разбира се дискотеките които не съществуват вече като най – старата в България с дисководещ Христо Христов от 1974 г. дискотека „Велико Търново“.

Да не забравяме и останалите дискотеки „Гданск“, „Плиска“, „Шипка“ и след 1981год бар „Астория“ който се реконструира в италиански стил със светещ отдолу дансинг и страхотна цветомузика, като стана най-красивата на Балканите!

Спомени от соца: Как гласувахме на избори по Татово времеИзборното хоро е запазена марка на Тодор Живков. По негово време гласът на народа задължително се ув…Jun 27 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!