Смъртта идва от червата-Доктор Оханян говори за най-важното за всеки човек

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Марва Оханян е лекар натуропат, биохимик с 45-годишен опит в медицинското лечение и лабораторните работи. Тя с готовност споделя своите знания и методи с тези, които искат качествено да подобрят здравето и живота си. Нейната теория се основава на книгата Наръчник на Натуропат и Златните правила на естествената медицина, която обсъжда причините за съвременната патология, считана за нелечима: алергии, хипертония, рак, диабет и др., Които официалната медицина нарича „начин на живот“ , но всъщност можете да се отървете от тях по напълно достъпни начини.

Лукът и чесънът убиват паразитите в черватаСпоред проучване на Световната здравна организация паразитите разболяват над 50 милиона души по свет…Nov 19 2019vijti.com

Основните тези на теорията на Марва Оханян
1. Познаването на биохимията е основа за правилното съществуване на всеки човек.

Всички искат да не се разболеят. Да не се разболееш е нормално желание. Болестта е истинско престъпление срещу тялото и себе си.

Марва Оханян стигна до това заключение сравнително наскоро. Учила е в медицински университет, където е била обучавана да лекува болести. По-късно тя разбра, че лекарите не лекуват болестта, т.е. те не вършат толкова благородното дело, за което са мечтали. След като изучи теорията на медицината, Марва Вагаршаковна стигна до извода: основата на теорията на медицината всъщност е биохимия, тъй като тя изучава метаболизма, който е в основата на тялото. Тези, които вече са запознати с нейните лекции, знаят, че тя неуморно прославя биохимията. Според нея всеки човек просто трябва да знае биохимията. За да направите това, не е нужно да сте лекар или да завършите медицински университет. Не е необходимо да се знае пълният максимум, достатъчно е да се изучи и разбере основите му.

Сега без познания по биохимия е невъзможно не само да се лекува, да се лекува, но и да се живее. Ако отидете малко по-дълбоко и анализирате какво пиете, какво ядете, от какво сте направени, ще можете правилно да се ориентирате в живота.

„След като установихте храненето, организирайте живота като цяло“, аргументира се Марва Вагаршаковна, да се научите да изграждате живота си от материала, който е предназначен за това. Ако ядете конкретни храни, променяте не само здравето, но и психиката. Общото здраве и психика са неразделни понятия.

Какво става сега? Нито един човек не знае биохимия сега. Основите на математиката знаят всичко, преподава се в училище. Защо не могат да направят същото с биохимията, която е толкова важна? Парадоксът е, че нито един лекуващ лекар вече не знае биохимия, дори не е професор. Това са учени с доста високо ниво. Плодовете на техните трудове, уви, не се използват нито от лекарите, нито от населението. Всички открития остават в лабораториите – това играе фатална роля в живота на хората, тъй като цялата медицина зависи изцяло от биообмена.

 

2.

Съвременната медицина не лекува самата болест, а нейните симптомиКакво прави съвременната официална медицина? Чрез лечение на симптомите. Симптомите не могат да бъдат излекувани, те могат да бъдат отстранени само за известно време. Но след това те възобновяват – в същата или модифицирана форма. Най-лошото е, че болестта има свойството не само да стане хронична, но и да се трансформира в други. Например в детството сте имали болки в гърлото или пневмония и оттогава боледувате редовно от тях. Първо в детството, тонзилит и на 35, например при жена, рак на гърдата. Такива трансформации на една болест в друга са естествени. Защо? Всички подробни обяснения са в книгата на Марва Оханян „Екологична медицина: пътят на бъдещата цивилизация“.

Има ситуация, която е неразбираема за лекарите. Никой от лекуващите лекари няма да каже, че една жена има рак на гърдата поради факта, че в детството често страдала от тонзилит или пневмония, които не се лекували.

Между другото, нито една детска болест днес, за съжаление, не е лекувана. Помнете и анализирайте: с какво сте били болни в детството и от какво сте болни сега. Със сигурност това е едно и също заболяване.

3. „Смъртта идва от червата“

Нека анализираме въпроса от детството. Какво обикновено боледуват в детството, с изключение на настинки и болки в гърлото? Това са варицела, паротит, рубеола и други, които се считат за болести от детството, тъй като те трябва да са болни в детството, защото в по-късна възраст е по-трудно да се понасят. Въпросът е защо е така?

Като начало, не всички деца са имали тези заболявания. Само тези, които имаха повече материал вътре в тялото за развитието на вируса, провокирал болестта, бяха болни. Така че защо тези заболявания са по-лесни за децата от възрастните? Отговорът е прост – тялото на детето все още не е толкова запушено с различни видове мръсотия, която се натрупва предимно в червата.

В естествената медицина има дори често срещана фраза – „смъртта идва от червата“. И това е буквално вярно. Ако знаехме правилата за прочистване на червата, щяхме да живеем много дълго време и да сме здрави. Колкото по-възрастен е човек, толкова повече мръсотия натрупва в себе си.

За каква мръсотия говорите? На първо място, съдържанието на червата, защото ние не го чистим, не го мием, нито в детството, нито по-късно.

Има общ мит, че ако правите често измиване на червата, можете да „измиете“ микрофлората. Каква микрофлора? Това, което се случва в червата ни, е нещо ужасно. Гнилостната микрофлора ще се измие, но тя ще остане добра, тъй като полезен микроб не може да се измие напълно от червата, това е нереално. Пуридозната микрофлора ще се отмие, ще остане приятелска, която ще се размножава. Основното е да се даде на тази здравословна микрофлора правилно хранене.

4. Правилно и неправилно хранене

Храната е голяма благословия, но сега се превърна в голямо зло. Злото е „обществена“ храна, която се продава в заведения за хранене – столове, детски градини, болници, армия и т.н. Това е престъпна за здравето храна. Именно поради това децата боледуват в детските градини. Не защото настинка, а защото има катастрофална храна, от която се е натрупала твърде много мръсотия. Например в Швейцария в детските градини децата се хранят с плодове, салати и чай с мед. Изненадващо, това е достатъчно, за да бъдат децата пълни, здрави, както физически, така и психически.

Няма нужда да се страхувате да измиете цялата мръсотия от червата. Чистите черва значително се различават от замърсените. Под тежестта на шлаките с течение на времето тя започва да провисва поради факта, че тонусът е отслабен. Чревната кал включва фекални остатъци, гнила и полугнила слуз, съдържащи паразити на живи, полумъртви и мъртви. Страхуваш ли се да миеш това?

Освен това част от хранителните вещества трябва да преминават през стените на червата. Как ще преминат, ако има такъв слой мръсотия по чревните стени? Точно така, нищо. Поради това самият тонус на червата страда, което води до проблеми с изпразването. Като цяло проблемът със запека е следствие от неправилно хранене, мъртва храна. Неживата, грешна, храната е цялата храна, която се обработва термично. През зимата е трудно да се управлява само с жива, сурова храна, трябва да добавите малко преработени, но през лятото е напълно реалистично всеки да спазва режима, с изключение на жителите на далечния север по всички известни на всички причини.

По този повод Марва Оханян има отделна тема от лекцията, която може да се намери в Интернет: „биологично хранене за човешкото тяло“. Много е важно биохимията на храната и човешката биохимия да са съгласувани помежду си. Ако отговарят, тогава няма да сме болни. Да, сега е трудно да се намерят екологично чисти продукти без добавяне на ГМО. Така например, за да се удължи срокът на годност на един домат, в него се въвежда генът на бика. Но все пак, опитът да се яде здравословна храна е възможно и необходимо. Винаги има начини за тези, които имат желание.

5. Хапчетата не лекуват, те разрушават здравето.

Както вече разбрахме, съвременните лекари не познават биохимията. И ако сте дошли при него с болка в краката, лекарят ще ви предпише лекарство за болка в краката. Но дали ще помогне?

Кой прави хапчетата? Хората. Но може ли човек правилно да пресъздаде това, което природата е създала? Човешкото тяло не е създадено от човека, невъзможно е изкуствено да се създаде човек, защото тя е създадена от природата – природа, Бог, Вселената. Можем ли да достигнем божественото ниво и да празнуваме това, което е създадено от създателя. Не, не можем. Но какво можем да направим с това творение? Можем да развалим това, което правим сега с помощта на лекарства. Вземете чужд продукт, това не е храна, това е използването на нещо неестествено, чуждо. Лекарството коригира метаболизма? Не, само се влошава.

Преди това имаше много малко лекарства, не повече от пет. Имаше и билкари, което е много по-прогресивно от наркотиците. Въпреки че сред билките има много отровни, опасни, токсични, следователно те се използват в много малки количества. Но отново със самата цел, подобно на таблетките, да потискат имунитета. Потискането на имунитета е в основата на всяко научно лечение. Това, разбира се, също е лечение, но от различен тип е билковата химиотерапия. Уви, тази система също не е добра.

Само това, създадено от природата, е подходящо за лечение. Всяка храна има фармакологичен ефект, но само такава, която съответства на нашата биологична химия.

И накрая, важен съвет от Марва Оханян:

За да не се разболее, човек трябва да има екологично съзнание, което трябва да бъде на първо място с лекарите и правителството, а след това с всеки човек. Обществото например първо създава алкохола и алкохолизма, а след това се бори с него. Това е парадоксът на съвременното време. Не довеждайте до това.

Ако човек развие екологично съзнание, той няма да се примири с абсурда, който се случва по целия свят сега, а ще започне да води хората зад себе си, като по този начин подобрява света като цяло.

Ето как успях да премахна 15 кг токсини от червата си и кръвоносните съдове само с 4 съставки от хладилникаПремахнете 15 кг токсини от червата и кръвоносните си съдове! Тялото трябва да се пречиства на всеки…Feb 14 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!