Случайно разбрах рецептата за торене. Всичките ми орхидеи са с цветни стъбла. Никога не е имало такава красота на перваза ми.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много обичам орхидеите, така че имам десет вкъщи. Само че две години не цъфтяха по никакъв начин. Пресадих ги в прозрачни чисто нови саксии.

Купих специална почва. Дори ги поливах с тор, който дойде като подарък на закупената почва. Не цъфтят и това си е. Те просто замръзнаха в развитие. Те като че ли не умират, но и не растат.

Веднъж в един офис видях седем орхидеи, стоящи на перваза на прозореца и всички те цъфтят!  Беше невероятно красиво! Разбира се, помолих момичето, което работеше там, да каже какво прави с тях, че те цъфтят толкова приказно.

25 страхотни маникюри с цветя, за всеки вкус по нещо (снимки)Летните маникюри винаги са една идея по- цветни, по- смели и дръзки и това е съвсем нормално с оглед…Oct 25 2019vijti.com

Тя се усмихна и каза, че рецептата е много проста. В двулитров буркан с топла вода добавете една скилидка чесън, преминала през преса. Разбъркайте добре и оставете да престои в продължение на три часа.

След това прецеждаме така, че водата да остане без пулпата на чесъна. Запарката е готова. Но първо трябва да напоите орхидеята с вода, можете да направите това в деня преди торенето. Тоест почвата в саксията трябва да е влажна.

След това използваме метода на потапяне за поливане. Изсипете настойката от чесън в голяма чаша или купа и накиснете саксията с орхидеята в нея, така че чесновата вода да е на нивото на две трети от саксията.

Оставете да престои половин час. След това изваждаме. Задължително е, ако правите това през зимата къщата да е топла по време на потапянето на орхидеята. Влагата не трябва да застоява, а бързо да се изпарява от саксията.

Оказва се, че такъв тор не само има положителен ефект върху цъфтежа, но също така е и превенцията на гъбични заболявания, нахлуването на вредители – насекоми. Това се дължи на състава на чесъна.

Съдържа етерични масла, витамини, органични киселини и специално вещество с бактерицидни свойства – алицин.

И така, разбира се, щом се прибрах у дома, приготвих запарка от чесън по посочената рецепта и я полях моите орхидеи. Въпреки че, честно казано, не вярвах, че ще помогне. Но месец по-късно внезапно видях дългоочакван цъфтеж  на една от орхидеите.

Трудно е да предам изненадата и радостта си едновременно. Но това не беше всичко. Три дни по-късно в останалите саксии също се появиха цветни стъбла. И това беше най-обикновеният чесън и запарката беше приготвена за пет минути.

В резултат на това всичките ми орхидеи цъфтяха едновременно! Никога не е имало такава красота на перваза на прозореца ми. От щастието, което ме обзе, дори специално отидох в кабинета на това момиче и й дадох голяма кутия шоколадови бонбони за такава магическа рецепта. И скоро станахме приятели.

Цветя и свещи на лобното място на Милен Цветков Граждани поставиха цветя и свещи на мястото, където загина при катастрофа Милен Цветков. В 18 ч.…Apr 20 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!