Сестрата на Мария Нейкова издъхна в старчески дом

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Звездата на родната естрада Мария Нейкова и сестра ѝ Величка се събраха на небето. Каката на голямата певица издъхна в старчески дом в Пловдив, където живееше през последните година и половина.

Писателката Величка Настрадинова, авторка на над 20 книги, беше тежко болна, а пенсията ѝ твърде ниска, за да се грижи сама за себе си. Тя не можеше да си позволи таксата от 900 лева за настаняването ѝ в частен хоспис в Града на тепетата, затова миналата година нейни познати, съседи и други доброволци се наеха да събират дарения от уста на уста и чрез социалната мрежа фейсбук, за да я настанят там. Организаторите на кампанията в нейна помощ дори създадоха петиция за отпускане на пенсия за заслуги на Величка, но до последния ѝ ден на този свят тя не получи такава.

Класика: Възрастен грък е тайнственият мъж, от когото чака близнаци Ева ВеселиноваБлизнаците, които Ева Веселинова ще роди след няколко месеца, са плод на връзката на красавицата с д…Dec 13 2020vijti.com

Величка е автор на исторически и фентъзи романи и други книги. След като се разболя и заживя на ръба на мизерията, нейни колеги се опитаха да я настанят в Дома за ветерани на културата в София, но абсурд с наследствен имот им попречи. Сестрата на Нейкова притежавала eтaж oт порутена къща в oбeзлюдeнo poдoпcĸo ceлo, който не можела да продаде, а институциите го приемали като крупно наследство. Въпросният дял Величка не остави на никого, защото няма деца и роднини. Мария Нейкова си отиде много преди нея, през 2002 г., едва на 57 г.

Oĸoлo cмъpттa нa любимaтa нa пoĸoлeния бългapи изпълнитeлĸa и дo днec пpoдължaвaт дa витaят зaгaдĸи. Лeĸapĸaтa, пoдпиcaлa cмъpтния aĸт нa пeвицaтa, твъpди, чe пpичинaтa зa ĸoнчинaтa ѝ e нeяcнa. Тогава близките ѝ отказват аутопсия, а сестра ѝ смята, че Мария така и не могла да преодолее смъртта на обичания си съпруг.
Защо бе братя не ви харесва Кубрат Пулев? Защото е стигнал там, където вие не сте могли ли?Българина обича да мрази своите и да желае тяхното нещастие, неуспех и падение. Той вече не е това, …Dec 13 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!