Саудитският принц хвърля 500 млрд. долара за 500-километров „Град на мечтите“ с мост към Африка и жени с открити лица (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Саудитският коронован принц Мохамед бин Салман обяви плановете си за построяването на нов мегаград на брега на Червено море, пише The Sydney Morning Herald . Принцът заяви, че проектът, който се казва „НЕОМ“ ще оперира независимо от „съществуващата правителствена рамка“. На промоклипчето се показват жени с открити лица, някои дори се разхождат в прилепнали дрехи. Принц Мохамед бин Салман подчерта, че инвеститорите ще бъдат консултирани на всяка стъпка от развитието на проекта. Проектът ще получи 500 милиарда долара подкрепа от саудитското правителство, както и от международни инвеститори. „НЕОМ“ ще бъде захранван от чиста енергия. В града няма да има място за „нищо традиционно“, заяви принцът. Освен това градът ще бъде свързан с Египет и останалата част от Африка чрез мост. Това е част от плана на саудитския престолонаследник за модернизация на икономиката и подготовка за постпетролната епоха.Семейната драма на една жена от Сърбия: „Аз родих дете, а по-късно съпругът ми Боян разбра, че е безплоден“Санела реши да сподели разказа за живота си с всички, въпреки че мнозина ще я осъдят. Тя искаше дете…Dec 22 2018vijti.com

Новият мегаполис ще бъде разположен на територия от 25 000 квадратни километра. Дължината на крайбрежната територия на новия град ще бъде почти 500 километра, две трети от които са пясъчни плажове. „Има политическа воля на ръководството и желание на населението да се създаде нещо велико в Саудитска Арабия. Всичките фактори за успех са налице“, заяви 32-годишният принц, който е автор на амбициозната програма за икономически реформи в кралството, получила името „Поглед в бъдещето 2030“.

Програмата за реформи предизвика огромен интерес от страна на инвеститорите по цял свят, които се събраха за три дни в Риад, за да чуят в каква посока ще насочи кралството своите петролни доходи. Освен място за мечтателите в мегаграда планът предвижда и приватизация на част от най-голямата петролна компания в света Saudi Aramco, намаляване на зависимостта на икономиката от петролните доходи, а също и инвестиции в проекти в енергетиката, инфраструктурата и технологиите по цял свят. Авторите на проекта смятат, че развитието на мегаполиса ще помогне неговото уникално местоположение между Азия и Африка, а също и близостта му до Суецкия канал – една от главните търговски артерии в света.
Това мъниче е само на седем месеца и тежи едва 450 грама, но историята му ще ви трогне и ще ви накара дълбоко да се замислитеВсички бебета се раждат малки и този факт не е изненада за никого. Но представата на едни хора за ма…Dec 22 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!