САМО ТРИ съставки и 5 минути: Най-популярният десерт тази пролет, всеки може да го направи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Само от три основни съставки пригответе един много вкусен и освежаващ десерт , който ще обожавате не само тази пролет, но и през идващото лято. А любителите на  сладоледените десерти  могат да го приготвят целогодишно със замразени плодове по вкус.

Имате нужда само от три основни съставки, плодове, кондензирано мляко и сладкарска сметана, за да можете да направите домашен сладолед само за 5 минути по много прост и лесен начин. След това просто трябва да го оставите във фризера да стегне, а тези, които обичат кремообразни десерти в чаша, могат да го хапнат веднага.

десерт от 3 съставки

Кондензирано мляко можете да намерите в почти всеки супермаркет, но можете да го приготвите и у дома. Ние използвахме около 10 ягоди и един банан, но можете да използвате всеки друг плод, който харесвате, или дори сушени плодове, предварително хидратирани. Ето какво ви трябва:

Домашен сладолед за 5 минути

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

  • 8-9 ягоди
  • 1 банан
  • 200 мл сладкарска сметана с 33% масленост
  • 6 супени лъжици кондензирано мляко
  • Ако приготвяте домашно кондензирано мляко, за 400 г ще ви трябват следните съставки: 30 г масло, 60 г пудра захар, 200 г сухо мляко, 120 мл преварена вода и 1 чаена лъжичка ванилия.

ПРОЦЕДУРА: 

ягоди и банани

Измийте плодовете и отстранете листата, след което ги нарежете на по-малки парчета, които да се поберат в блендер. По желание го поръсете с лимонов сок, за да не потъмняват, но не е задължително. В по-дълбока купа се разбива сладката сметана, която трябва да е студена от хладилника.

разбита сметана

Когато се сгъсти като бита сметана, добавете кондензираното мляко и разбийте още малко, за да се смесят.

сметана с кондензирано мляко

млечна смес

Смелете плодовете в блендер, за да направите пюре, след което ги добавете към сместа и разбъркайте с лъжица или шпатула.

плодове в блендер

плодово пюре в сметана

Изсипете сместа в подходящ съд, покрийте с прозрачно стреч фолио и капак, след което оставете във фризера за 5 часа.

плодов сладолед приготвяне

домашен плодов сладолед

Насладете се на готовия десерт – може да го украсите по желание с плодове, шоколад, ядки и пр.

домашен сладолед

Ако не може да намерите кондензирано мляко, пригответе си го сами по тази рецепта:

Начин на приготвяне на кондензирано мляко: Разтопете маслото и го оставете настрана. Пудрата захар, сухото мляко, след това разтопеното масло, врящата вода и ваниловия аромат се слагат в блендер, след което просто се пасират за 2-3 минути, докато се получи фина компактна смес.

Съхранявайте го незабавно в буркан, ако не планирате да го използвате веднага, оставете го леко да се охлади, след което охладете до готовност за употреба.

Забележка: Това кондензирано мляко изобщо не е прекалено сладко и можете да добавите още захар, ако желаете. Но и така е идеално.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!