„Само не идвай на сватбата ми. Там ще има само богати хора“, каза дъщерята на възрастния си баща…

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Павел отгледа дъщеря си сам. Той мислеше само за това тя да стане наистина достоен човек. За това Павел не жалеше средства и работеше много, за да осигури на дъщеря си всичко необходимо. Вече й беше трудно, защото толкова рано загуби майка си.

Надя страдаше от начина, по който трябваше да живее. Други деца дразнеха момичето, карайки го да плаче и да се притеснява. Павел винаги успокояваше дъщеря си, опитвайки се да й предаде, че животът понякога се развива по най-непредсказуем начин. Той обичаше дъщеря си с цялото си сърце и в такива моменти демонстрираше това с особено усърдие.

Любимият празник на Надя винаги е бил Нова година. Момичето го чакаше, мечтаейки всичките й желания да се сбъднат. Тяхното училище винаги даваше подаръци в чест на този празник, а учениците се обличаха в красиви костюми или рокли. Павел винаги е имал трудности с парите, но все пак се стараеше Надя да изглежда добре този ден. Веднъж той дори купи толкова красива рокля за момичето, че тя се превърна в истинска звезда: всичките й съученици се навъртаха около нея, изразявайки възхищението си от облеклото й. Момичето беше много щастливо, обсипваше баща си с безкрайни благодарности.

Надя порасна. След като завърши училище, тя отиде в голям град, за да следва в университет. Всичко се случи точно така, както момичето го планираше, защото тя винаги е била много умна. И така, Надя замина да учи. Животът в града силно й повлия. Жаждата за пари се събуди в нея и тя се превърна в пресметлив, меркантилен човек. Надя започна да се среща с мъже, които бяха готови да й купят нещо скъпо и да харчат пари по ресторанти.

Когато забременя, тя реши да се омъжи. Младата жена се чувстваше истински щастлива, защото избраникът й беше богат. Но тя дори не помисли да покани баща си и други роднини на празника. Вместо това Надя написа съобщение, в което директно каза на Павел да не идва. Тя уточни, че на сватбата ще се съберат само богати хора. И мястото му не е там…

Павел беше много разстроен от това отношение. Години наред той инвестираше всичко, което имаше, в дъщеря си, помагаше й във всичко и винаги я подкрепяше. Заслужаваше ли такова отношение? След кратък размисъл Павел все пак отиде в града.

Когато дойде време за поздравления от гостите, бащата се приближи до Надя. Той подари на дъщеря си малък букет, целуна я и каза, че й пожелава щастие, след което просто си тръгна. Надя стоеше като вкаменена на място. Чувстваше се много засрамена, укори се за грозната си постъпка. Как можеше да се отнася така с най-скъпия си и най-близък човек?

Надя хукна след баща си, който още не беше стигнал далеч. Тя плачеше и молеше за прошка, обещавайки никога повече да не прави такова ужасно нещо.

В крайна сметка родителите са най-важното съкровище, което всеки от нас притежава.

Редактор: Петя Иванова

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!