Ресторьнтор-предприемач построи цяло селце за бездомните

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Известният шотландски филантроп и бизнесмен Джош Литълджон, който не просто печели пари за собственото си благоденствие, се реши на доста благородна стъпка.
Той построи цяло село за най-неоправданите хора.
Основна цел на благотворителния проект е да осигури на бездомните граждани покрив над главата, а наедно с това и да се създаде кръг от хора, който ще помогне на изпадналите в беда да изградят живота си отново. Трябва да се отбележи, че властите в Шотландия не стоят настрана. Те са планирали да заделят 67.53 млн. долара от хазната за профилактика на бездомността в страната. Парите ще бъдат усвоени през следващите 5 години.
Междувременно бизнесмени реализират различни проекти, за да бъдат в помощ на бедните.Заможна жена се приближи до бездомник и го попита дали е гладен. А той най-неочаквано я помоли да го остави на мира„Добро утро!“, каза жената, докато минаваше покрай мъжа, който седеше на земята и просеше.
Той бавно…
Dec 2 2018vijti.com

Преди време шотландската верига кафенета и магазини Social Bite, която е създадена през 2012 г. като особен социален проект на Джош Литълджон, започна да дава на бездомните храна, но и работа. Днес в нея всеки четвърти служител е бездомник. Това е немаловажен аспект по пътя към връщането на човека към обичания му начин на живот.
Литълджон решил да не чака държавата. Той смятал, че политиците просто игнорират тези хора.
Това не са хората, които ще гласуват, а това означава, че не значат нищо, размишлява той.
Поради това отваря малко кафене Social Bite, което за 6 години се разраства до цяла верига магазини, кафенета и ресторанти. В тях над 100 000 продукта са дадени на
бездомните.

В заведенията на Джош съществува такава практика: в качеството на жест на добра воля може да платите обяда или закуската на нуждаещ се. Мнозина правят това с удоволствие.
Предприемачът организира и разнообразни благотворителни мероприятия – така не само помага на бездомните, но и обръща вниманието на обществото към проблема.
Тази година Джош Литълджон с група съмишленици и благотворителната организация Cyrenians стартираха строителството на цяло село за бездомни – Social Bite Village. В него имащите нужда може да живеят година-година и половина – докато стъпят на крака и отново започнат да печелят пари за жилище и храна.

В проекта се намесва и властта. За реализирането на доброто дело са дадени земи в Грантон. Засега за период от само 4 години.

Организаторите на проекта се надяват, че след това договорът ще бъде удължен. За да се избегнат бъдещи проблеми, къщите са така проектирани, че да може да се преместят на друго място в случай на необходимост.Направо ми скри шапката. Принципите на възпитание на децата на една майка-милионерДенис Джонсън е родена в бедно семейство, чийто родители били наркомани и живеели от социални помощи…Nov 20 2018vijti.com

Източник: Профит

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!