Разчистете гардероба си: 7 неща, които НЕ ТРЯБВА да носите след 50

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стилът не трябва да се ограничава до номерата на паспорта ви, но с възрастта идва момент, когато някои неща могат да развалят външния ви вид. Ако сте над 50 , тогава може би е време да погледнете гардероба си и да се отървете от някои недоразумения. Нека да разгледаме дрехите, за които е по-добре да забравим и да обърнем внимание на новите стилни опции.

1. Прилепнали дрехи

Дрехи, които прилепват твърде плътно към фигурата, могат да подчертаят всичките й недостатъци, особено в зряла възраст. Плетените рокли и тесните блузи изглеждат неподходящи на пълна фигура. Вместо това заложете на по-свободни, по-изтънчени силуети, които ще придадат изисканост и елегантност на визията ви.

прилепнали дрехи 50+

Искам да съм вечна „пушка“, но уви

2. Рокли за момичета

Ако фигурата ви го позволява, понякога искате да продължите да носите роклите, които са ви отивали толкова добре в младостта. Но понякога си струва обективно да оцените възрастта си и да се откажете от нелепи момичешки тоалети, които са подходящи само за момичета от началното училище. По-добре изберете по-подходящи рокли с дължина midi, които покриват зоната над коленете и горната част на ръцете.

нелеп тоалет 50+

Роклята изглежда като взета назаем от внучката: тя е твърде малка в гърдите

3. Остарели домашни дрехи

Цветен пеньоар. които са носили нашите майки и баби, отдавна е потънал в забрава. Такива домашни дрехи не украсяват никого дори в младостта, но след 50 превръщат всяка жена в баба. Изберете удобен домашен комплект от риза и панталон или плетени панталони със суичър – така ще изглеждат по-модерни.

домашни дрехи 50+Еми… Просто не става!

4. Високи токчета

Високите токчета често се свързват с красота и женственост. Но с възрастта краката ви може да станат по-малко стройни и походката ви да стане по-тежка. Високите токчета при подути крака провокират още по-големи здравословни проблеми. Изберете среден или нисък ток, който ще ви осигури комфорт и безопасност при ходене, без да жертвате стила.

обувки 50+Обувките с тесен ток подчертават несъвършенствата на краката

5. Бежов чорапогащник

Колкото по-неизходна става фигурата, толкова по-пристрастни трябва да сте при избора на чорапогащи и дължината на полите. Чорапогащи с телесен и кафяв цвят имат една неприятна черта – те визуално увеличават обема на краката, особено ако имат дори най-малък блясък. Ако често носите чорапогащник, обърнете внимание на класическите черни чорапогащници, които прилягат на крака и ви карат да изглеждате по-стройни.

чорапогащник 50+И двата вида са остарели, но черният чорапогащник прави визията да изглежда по-изгодна

6. Лъскав клин

Някои дрехи могат да създадат впечатлението, че се опитвате да сте актуални само с помощта дрехите си. Това, което е добре да носите в дискотека от 80-те, едва ли ще ви украси в ежедневието. Оптимизирайте гардероба си с по-класически, качествени артикули, които ще подчертаят вашата индивидуалност и изтънченост.

облекло жени над 50Понякога стройността на краката ви няма нужда да се подчертава допълнително и не е нужно да се правите на Дейвид Бауи.

7. Прозрачни дрехи

Можете да разберете желанието да продължите да се чувствате като на 25 години. Но е трудно да се приветства желанието да продължите да носите същите неща като в онези години, когато фигурата ви е била малко по-различна. Спомняте ли си как в началото на 2000-те почти всеки имаше прозрачна тениска, която носеше под сако? Тези тениски и блузи се завърнаха, но междувременно талията само е станала по-обемна.

Ако искате да носите нещо от вулгарните 2000-те, овладейте се и оставете снимката от 2023 г. да бъде антипример за стил за вас.

антипример мода 50+Тук всичко е ужасно

Бъдете стилни!

Редактор: Петя Иванова
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!