Пресни и свежи листа от глухарче прочистват дебелото черво от полипи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Със своя приветлив, ярко жълт цвят глухарчетата са приятна гледка. Използвано за чай, като добавка към салати, за направата на вино и за заместител на кафето, глухарчето е полезна и леснодостъпна билка.

Самото растение е практически неунищожимо – дълбоките му корени са здрави, но дори да бъдат откъснати, могат да регенерират. Скубане, хербициди, дори огнехвъргачки – нищо не е в състояние да „изгони“ глухарчето. 

Това дали на него се гледа като на вредител или на кулинарен и медицински дар, зависи само от познанията ни за него. Младите листа на глухарчето са богати на минерали, особено на калий, калций, цинк и витамини A, B, C и D. 

Изсушени и запарени под формата на горещ чай или добавени пресни върху салатата – са чудесна добавка към всеки здравословен режим на хранене. 

Те действат, като пречистват кръвта и лимфата от натрупани токсини.

Изпечените корени на глухарчето се използват като безкофеинов заместител на кафето. 

Смесват се с няколко шушулки изсушен кардамон и се стриват на прах точно преди варене.

Именно горчивината на билката крие една от ползите за храносмилането: този вкус стимулира отделянето на специфични стомашни сокове, които възбуждат апетита. 

Настойки от глухарче се дават на хора, които са прекарали тежко заболяване или по друга причина страдат от липса на апетит.

Макар съцветието на глухарчетата да е атрактивно с жълтия си цвят, то не изглежда особено ядливо. 

Ако се бере рано сутрин, съцветията са горчиви и неприятни, но след пладне, глухарчето отваря широко цвета си, за да се наслади на слънцето. 

Тогава вкусът му става по-мек и дори странно сладък. 

В този си суров вид растението е подходящо при главоболия, които се облекчават бързо и без странични ефекти, както и за направата на вино. 

Две торби отворени цветове са достатъчни за получаването на една бутилка.

Виното от глухарчета е с приятен златист цвят и има вкус на дестилирана слънчева светлина – буквално, особено с добавени карамфили, тази напитка е една от запазените марки на лятото. 

То подсилва уринарната система и помага в контролирането на инконтецията при възрастни хора.

Различните рецепти за салати, настойки и мазила, приготвяни с билката са с доказано облагородяващ ефект над черния дроб и жлъчния мехур, помагат също така при екзема и акне. 

Редовният прием на чай от стъбло и листа на глухарче спомага понижаването на кръвното налягане, облекчава болката от ставни проблеми и подсилва организма срещу вирусни инфекции.

Млечният крем от прясното стъбло на растението се използва като репелент срещу комари и против бръчки.

Поради наличието на някои химически съединения е силно препоръчително да се избягва употребата на билката в какъвто и да е вид, при прием на антибиотици. 

До натравяне няма да се стигне, но антибиотици като ципрофлоксацин, еноксацин и левофлоксацин могат да се окажат със силно намалена ефективност.

Възможно е също при хора, страдащи от пролетни алергии, да се появи контактен дерматит, зачервяване на очите и задух при поглъщане на билката в какъвто и да е вид.

Днес редакторите на портала search-2.blogspot.com ще ви представят една изпитана рецепта срещу полипи на дебелото черво.

Пресните листа от глухарче могат да изчистят опасните полипи по дебелото черво. 

За да предотвратите този здравословен проблем, а именно полипите, да прераснат в по-страшно заболяване, можете сами да си помогнете с този природен лек.

За да си приготвите нужната смес са ви необходими около 50 грама пресни и свежи листа от лековитото глухарче.

След това ги измийте и счукайте старателно в хаванче, по възможност да не е метално.

Като се получи каша, добавете около 0,500 мл. преварена вода, с температура, близка до телесната. Не бива да превишите дозата, тъй като глухарчето е доста силна билка.

Оставете счуканите листа от глухарче да се накиснат във водата поне 30 минути. 

Прецедете и  така получената смес ще бъде използвана за клизма, като се препоръчва преди лечебната клизма да си направите пречистваща клизма.

Между двете процедури оставете поне два часа, за да можете да изхвърлите натрупаните екскременти и да се успокои дебелото черво.

След като минат тези два часа, си направете лечебната клизма, като се опитайте да задържите сместа от пресните листа на глухарче поне за 30 минути.

За да постигнете желания ефект е необходимо да повторите тази лечебна процедура през ден. 

Така след 10 дни и пет процедури ще можете да си направите медицински изследвания и сами ще се уверите в здравословните ползи на пресните листа на лечебното глухарче.

Ако статията ви е харесала, може да ни последвате и споделите публикацията с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!