Преди 90 години и Дан Колов остава без лиценз, точно като Кобрата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Причината е в съмнителни мачове със световния шампион
Точно преди 90 години, на 28 юни 1929 г., легендарният ни кечист Дан Колов остава без спортен лиценз за щата Илинойс. Точно както Калифорния постъпи с Кубрат Пулев. И то Колов е за цяла година, а Кобрата бе наказан за 6 месеца.
Борецът остава без лиценз за уговорени мачове, а боксьорът – заради целувката на представящата се за журналистка Джени Суши.
Новината за санкцията на свръхтежкия борец, който е базиран в Бостън, е съобщена официално от единствената агенция в САЩ по това време “Юнайтед прес” или ЮПи, както става известна по-късно.
Кобрата реши да изкупи вината си пред Андреа и направи за нея огромен жестСолидна финансова инжекция получила фолк певицата Андреа от своя любим Кубрат Пулев за подпомагане н…Jun 26 2019vijti.com

Според разследването, което е проведено от 19 март същата година, българинът е участвал в поне 6 от тях. Противникът е един и същ – световният шампион Гъс Соненбърг. За да не го хванат, той използва различни псевдоними. На спортната комисия на Илинойс са известни Дан Колмън, Дейв Петров и Фред Гоч. Колов губи и шестте мача, които са проведени в различните градове, като някои от тях са в последователни дни.
Това става известно на комисията и лицензът на българина е отнет. Той се опитва да обжалва, но жалбата му е отхвърлена.
В днешно време проблемът е огромен. Защото повечето спортните комисии на различните щатове подписаха договор за уважаване на наказанията. Заради това Кубрат Пулев в момента е със забрана за цялата територия на САЩ.

По времето на Дан Колов обаче това не е никакъв проблем. Борецът просто се мести на Западното крайбрежие на САЩ и продължава с кариерата си. Разбира се, по това време хонорарите там не са толкова големи, колкото в Илинойс, но все пак загубата се компенсира.
Колов прави и няколко двубоя в Канада, докато изтече санкцията му.
Интересното е, че спортната комисия на Илинойс не предприема нищо срещу шампиона си Соненбърг. Вероятно защото е със статута на мегазвезда и е може би най-известният спортист в САЩ по това време. Роден е на 6 март 1898 година в Бетезта, Мериленд, в семейството на емигранти от Германия.

Като всяко американско момче започва да играе футбол, но техния вариант. На 25 години вече е професионалист и дебютира в отбора на “Бъфало Ол-Американс” в Националната футболна лига.
По това време в САЩ има две лиги, които обаче не правят финал, както днес. Това е най-скъпото спортно събитие в света “Супербоул”.
След това изкарва няколко сезона в “Калъмбъс Тайгърс”, “Детройт Пантърс” и “Провидънс Стийм Ролър”.
Печели титлата с “Провидънс” през 1928 г., или една година преди мачовете с Дан Колов.
Докато още играе футбол, започва кариерата си на борец. Дебютира с победа над Иван Лъдлоу на 24 януари 1928 година. Запазената му марка е летящият удар, който е неотразимо оръжия срещу съперниците му. Висок е 175 см, но е много динамичен.

На 4 януари 1929 година той вече печели световната титла, като надвива Ед Луис-Удушвача. Това е един от най-големите съперници и на Дан Колов. Държи титлата до 10 декември 1930 г., когато пада от Джим Лондос. Двамата с Лондос са най-полярните кечисти по това време и събират огромна публика във всеки град.
Приключва с футбола, когато е на 32 години, но продължава да се бори. Печели още веднъж титлата на света, но бързо я губи. Личният му живот също е доста бурен. През юли 1932 г. прави катастрофа, при която загива полицаят Ричард Мориси.
Обвинен е в шофиране в пияно състояние, но в крайна сметка е оправдан. Така и не става ясно точно как, но може би се действа като при лиценза на Дан Колев.

Веднага след това се жени за актрисата Джуди Алън. Четири месеца след сватбата влиза в болница с инфаркт. Точно по време на престоя му на легло Алън обявява, че е подала документи за развод. Причината е, че вече е влюбена в секссимвола на Холивуд Гари Купър. Така двамата се разделят през септември 1933 година. След това вдига сватба и с Милред Мичели, но и тя го напуска.
На 44 години влиза в армията и получава чин сержант. Служи обаче в тила и подготвя корабите за плавания. Умира от левкемия на култовата за България дата 9 септември 1944 година.
Източник: 24 часа
Пълен обрат в аферата „Кубрат Пулев – Джени Суши“, Кобрата контраатакуваПълен обрат в аферата „Кубрат Пулев – Джени Суши“ Войната между Кубрат Пулев и Джени Суши навлиза в …May 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!