Прането на вуйна е винаги снежно бяло и когато най-накрая ми разкри тайната си, аз се изсмях. Но се оказа много вярно и вече винаги пера така

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако питаш един мъж има ли си тънкости прането, то гарантирано ще получиш доста рязък отговор, придружен с порция не съвсем елегантен смях. Че какво пък му е толкова трудна да изпереш едни дрехи? Бум в пералнята, после на простора и… готово!
Да, ама не!
И за прането си има чалъми и днес ще ви разкажем точно за някои хитрости, които можете да използвате, при това с голям успех. Например знаете ли какво трябва да направите, ако искате прането ви да искри като сняг от белота.
Сложете в пералнята торбичка, пълна с черупки от яйца. Черупките трябва да са начупени, но не много дребни парчета. Торбичката пък задължително завържете много добре! Ако пък перете цветни дрехи, които изпускат цвят, просто сложете малко сол при прането.
„Я ѝ виж прането на съседката, все е захабено!“ – Постъпката на мъжа ѝ обаче я накара да се изчерви и замлъкнеМного е лесно да съдим останалите около нас, без обаче да сме наясно нито с болката, която може да п…Nov 29 2018vijti.com

СОЛТА ПОМАГА И ПРИ ЦВЕТНИТЕ ЗАВЕСИ – АКО ГИ НАКИСНЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО В ПОДСОЛЕНА ВОДА, ТЕ НЯМА ДА ИЗБЛЕДНЕЯТ
Ако пък имате любима памучна рокля и не искате тя да избледнее, можете да я накиснете за няколко часа в обезмаслено прясно мляко и след това я изперете. При първо пране на нова цветна дреха добавете към водата малко оцет.
Така боята няма да падне. Белите чорапи пък перете заедно с ленена торбичка, пълна с лимонови кори.
Ако към перилния препарат прибавите пакетче бакпулвер, прането ви ще стане снежно бяло.
Силно замърсеното пране трябва да накиснете със сода.

Устойчивостта на боята се изпробва така: платът се навлажнява и се натърква с лист хартия. Ако хартията се оцвети, дрехата трябва да се пере на ръка, отделно. Най-добре е да перете вълнените тъкани в хладка вода с малко боракс или нишадърен спирт и без сапун, тогава остават пухкави. С тези трикове не само ще изперете прането си перфектно, но и ще положите грижи и за опазването на околната среда. Защото ако ги използвате спокойно можете да се откажете от програмата „Предпране“ на модерните перални машини.
Добавям малко от това и прането ми е по-свежо и чисто от всякога: Край на упоритите петнаСигурни сме, че имате бял оцет вкъщи. Ако е така, би трябвало вече да знаете, че имате на своя стран…Oct 15 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!