По съвет на дъщеря ми замених ориза в пълнените чушки с по-интересна съставка и бях щастлива, когато всички ги харесаха!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Съпругът ми мразеше пълнени чушки, но този път изяде три и поиска още. Приготвях пълнени чушки по класическата рецепта. Винаги имах месен или пилешки пълнеж с ориз.

Но този път неочаквано промених правилата си при приготвянето на пълнени чушки. Дъщеря ни дойде при нас и предложи да заменим обикновения ориз с друга съставка, която е по-здравословна и по-вкусна. В днешно време младите хора внимателно следят какво ядат, така че не само вкусът е важен за тях, но и ползите. Опитах и ​​много ми харесаха чушките с тази плънка.

И само заменихме познатия ориз с булгур, който се появи в нашите магазини сравнително наскоро, но веднага придоби голяма популярност.

За първи път купих булгур специално за пълнене на чушки, въпреки че преди това исках да го опитам като гарнитура за начало, но някак си не се получи. Сега обаче знам, че булгурът може да стане трайна зърнена храна в нашата кухня.

И най-накрая успях да опитам това ястие.

Освен това сега трябва да променя малко диетата си и да ям храни с по-нисък гликемичен индекс. И само при булгура този показател е много по-нисък, отколкото при обикновения ориз.

Булгурът е с гликемичен индекс 46, а оризът с гликемичен индекс 67. Затова е по-полезен за хора, които искат да отслабнат или за тези, които страдат от диабет.

Тази зърнена култура съдържа много фибри. Това ще бъде особено полезно за тези, които имат проблеми с холестерола;

Булгурът съдържа и голямо количество протеин. И това е добре, защото след като ядете булгур, ще се чувствате сити за дълго време.

Освен това има много полезни свойства, които можете да потърсите в интернет. ако се интересувате, прочетете го.

Сготвих чушки с пилешка кайма. Завих филето и добавих към него лука.

След това сварих булгура. Отне само 5 минути, след което изключи котлона и го остави във водата за 10 минути.

След това отцедих водата и след като зърнената каша изстина я смесих с каймата. Няма да посочвам пропорциите, тъй като смятам, че всяка домакиня има свои. Някои хора обичат повече месо, докато други обичат зърнени храни.

Така че решете сами.

Готовите чушки напълних с плънката и ги задуших 30 минути.

Вкусът на чушките с булгур се различава осезаемо от чушките с ориз. Според мен така става много по-вкусно. Мисля, че вкусът на ориза е по-изразен.

Но вкусът на булгура се слива с вкуса на месото. Но трябва да опитате, за да разберете какво имам предвид. Така че препоръчвам на всеки да го опита.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!