Помните ли милионерката леля Гошка? Заела се е със сериозен проект

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Палат на няколко ката с райска градина и аристократични веранди стяга в родния Искър прочутата в цяла Европа тото милионерка леля Гошка, научи „България Днес“. Скромната жена, която спечели през лятото на 2016 г. невероятните 67,99 млн. евро от испанската лотария,
е решила да преобрази до неузнаваемост бащиния си дом.
Не суета обаче е мотивът за реновирането на къщата в малкото плевенско градче Искър, споделят близки на Гошка.
По думите им тя възложила на своите синове Георги и Веселин така да ремонтират дома, че там да може да живее цялата фамилия и да е уютно за гостите, които да посрещат.
Спомняте ли си тотомилионерката леля Гошка: И днес тя не спира да помага на близки и приятелиДарения за десетки хиляди левове за родния град Искър не спира да прави най-прочутата тото милионерк…Dec 26 2018vijti.com

Искърци споделят, че леля Гошка била възпитана в морала на патриархалните традиции и най-важното за нея било семейството. Макар че отрудената жена, която в продължение на 15 години с пот начелото си изкарва прехраната в Испания, за един ден влезе в списъка с най-богатите хора в Европа, тя грам не се е променила.
„Няма помпозност, няма суета, няма разлика. Единствената промяна е това, че ние знаем, че Гошка е спечелила тези пари“, споделя познат на жената, помолил за анонимност.
Искърци потвърждават думите си и с факти. Става ясно, че по заръка на майка им Веселин и Георги развиват и благотворителна дейност. Десетки хиляди левове досега са дарени на общината, училището, болницата и полицията в градчето. Бедни хора, едва свързващи двата края, също получават помощи от мултимилионерката.

Една от последните инициативи, които леля Гошка е предприела, е превръщането на сградата на старата детска градина в Искър в социален дом. Това била отколешно желание на достойната жена заради личната й съдба.
Малко след като печели лотарията, майката на Гошка издъхва от старост сама у дома.
Гошка не искала и други възрастни хора,
чиито роднини са заминали зад граница да търсят препитание, да живеят в самота. Тя често се прибира със синовете си в Искър, като всеки път това се превръща в празник за градчето.

Всеки, който научел, че леля Гошка се е върнала, веднага тичал да я поздрави и да побъбри с нея за слънчева Испания. Става ясно, че късметлийката помага на нуждаещи се хора както в Кинтанар дел Рей, където пуска печелившия билет, така и в Мадрид,
където понастоящем живее. Гошка обаче преценявала с трезв поглед хората, които я молели за помощ, като не допускала да се злоупотребява с природната й щедрост и доброта, твърдят искърци.
Говори се, че тя имала и намерение някой ден да се завърне в родния дом.
„Такива добрина и щедрост рядко се срещат в днешно време. Всички сме много признателни на Гошка“, благодари Илияна Гложенска от град Искър.
Източник: plovdiv24
Новата тото милионерка разбрала за печалбата в разгара на купона за рождения си денДвама от щастливците, които си поделят джакпота рекордьор от 9 501 430,40 лева, си потърсиха печалби…Mar 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!