Помните ли „Грешната Мадона с големите бомби“ от „Ало, ало“? Прочутата картина с интересна съдба(СНИМКА)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Продадоха на търг „Грешната Мадона с големите бомби“ от сериала „Ало, Ало“ за 15 000 лири. Тя е на измисления художник Ван Кломп и беше шеговита картина-реквизит в комедийния сериал, който беше сниман между 1982 и 1992 година.Шест безотказни трика да познаем прясна ли е рибата за НикулденБългарската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разпространи 6 важни съвета към потребителите к…Dec 4 2018vijti.com

BBC информира, че картината вече веднъж е била продадена през 2007 г. за 4000 лири на частен купувач. Организаторът на търгове Анди Стоу разказва, че последният купувач е от Нувион във Франция, където се развиваше действието в телевизионната поредица. Така „творбата се прибрала вкъщи“.
Безценният, но неуловим шедьовър беше основен елемент в историята на всеки епизод от ситкома. Откраднато и безмилостно преследвано от германците, произведението „Грешната Мадона с големите бомби“ беше маскирано като традиционен германски колбас, беше пришито в крачола на панталони и дори поставено в експлозивна позлатена рамка, предназначено за подарък за Адолф Хитлер, припомня Nova.

На търга картината беше представена като „рядка и важна част от историята на британските комедийни сериали“. Това беше едно от малкото запазени копия на картината, което е оцеляло след всичките девет сезона на „Ало, Ало“.
„Бях поразен колко голям интерес имаше към този търг. 15 000 лири (около 33 000 лева) за телевизионен реквизит е просто фантастична цена. Повечето реални произведения на изкуството от стари майстори не могат да достигнат тази сума на търг“, обясни Анди Стоу от аукционната къща „Ирланд Бристол“.
Сериалът „Ало, Ало“ беше ситуиран в кафене в Нувион във Франция под немска окупация по време на Втората световна война. Сериалът иронизираше Гестапо, Френската съпротива и британците. Анди Стоу разказа още, че за търга е имало 25 кандидати от цял свят. Картината от реквизита е била оценена приблизително между 5000 и 10 000 лири преди търга.Мистериозна находка в Антарктида накара света да онемее, това, което откриха учените е просто невероятноПри изучаване на снимки от Антарктида от различни спътници, са били забелязани загадъчни обекти. Лед…Dec 4 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!