Поливам веднъж на 2 седмици и всичко расте 3 пъти по-бързо! Домашен ускорител на растежа в буркан:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всички, които гледат растения в градината или двора ще оценят ползите от този домашен органичен тор – истински ускорител на растежа . Като материал се използва нещо, което повечето от нас просто хвърлят на боклука, а от него става чудесен и безплатен органичен тор  за растения – яйчни черупки . Може да се използва както за поливане под формата на разтвор, така и в прахообразно състояние в смляна форма.

Д-р Цветеслава Гълъбова: В България не се печели от здраве, а от болестиТърговия и здравеопазване въобще не се връзват. Докато болниците са търговски дружества, няма как да…Mar 13 2020vijti.com

Ползите от яйчените черупки са огромни. Подходящи са за разсад, както и за различни стайни растения, особено за семейство картофови (домати, чушки, патладжан, физалис, петуния). Между другото, доматите след подхранване с черупки от яйца почти никога не страдат от гниене, което от своя страна се появява на растенията поради липса на калций, който се съдържа в голямо количество в яйчените черупки.

черупки от яйца

И така, как да приготвим домашния ускорител на растежа от яйчени черупки?

За целта вземете подходящ контейнер, например стъклен 3-литров буркан и го напълнете с черупки от яйца на 2/3, след което залейте с обикновена вода, приблизително до гърлото на буркана. След това трябва да затворите всичко с капак за 5-7 дни, периодично да разбърквате или разклащате съда. След определеното време разтворът ще започне да се замъглява, ще промени цвета си, ще се покрие с пяна и ще се появи специфична миризма. Това са признаци за готовност на тора. Миризмата може да не е много рязка, ако вътрешната обвивка е предварително подготвена. За целта предварително трябва да измиете черупката отвътре, където се намира белтъчната обвивка.

Желателно е обаче този слой да се запази, тъй като това също е източник на много ценни микро- и макроелементи.

черупки в буркан

Готовата инфузия се разрежда в съотношение 1:4 – 1:5 с обикновена вода и всички растения се поливат както обикновено около 1 път на 7-14 дни. Това ще даде на растенията добър приток на необходимите елементи, по-специално желязо, силиций, калций, различни аминокиселини, участващи в процесите на развитие на растенията.

Още веднъж можем да посочим, че това средство на практика не изисква никакви финансови инвестиции, а неговата ефективност и ефикасност са тествани от няколко поколения. Така че, ако не сте знаели за домашния тор от яйца , препоръчваме ви да го опитате върху вашия разсад или стайни растения и ще усетите сами неговите ползи.

Опитайте и споделете с нас резултатите!

Жена полива цвете две години, преди да разбере, че е изкуственоАвстралийка, която в продължение на две години с фанатично старание е поливала своето „перфектно“ цв…Mar 4 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!