От дядо ми ги знам: Хитрините за засаждане на домати – растат над 2 метра, сочни, едри и ароматни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

За едно лято ги подхранвам така 3 пъти: Доматите се превиват от плод чак до октомври

Опитайте и ще успеете!

Всъщност няма нищо по-добро от хапването на зрели домати, пресни, от собствената ви градина. Трудно е да се каже какво всъщност е по-добре: вкусът или ароматът.

Бай Марин показа как своя уникален метод: Отглеждане на домати в оранжерия от пластмасови шишетаМного градинари имат за цел да произведат по-ранна реколта от зеленчуци. Така е и при нашия читател …Jan 30 2021vijti.com

Отглеждането на собствени домати е сравнително лесно и е чудесен начин да спестите пари.

Прилагане на оборски тор, подходящ източник на светлина, често поливане, подрязване на долните листа и редовно плевене.

Всичко това е много необходимо за растежа на вашите растения, но може да се направи много повече.

Ако сте решили да се пробвате в отглеждането на домати, трябва да знаете как да го направите правилно.
Ето някои съвети за постигане на най-добри резултати:

Първата стъпка е да посадите разсад в саксии.  Уверете се, че има дупки на саксиите, така че водата няма да застоява.

Доматите процъфтяват в топлина и те няма да узреят правилно, ако не получат онова, от което се нуждаят. Трябва да получават поне 8 часа пряка слънчева светлина всеки ден. Поливайте разсада два пъти на ден, сутрин и вечер.

След три седмици до месец те са готови да преминат към почва. Всяка дупка трябва да изкопаете така че да бъдат достатъчно големи – 50-60 см дупки. Отворите трябва да бъдат разположени на най-малко 0,9 м. отстояние. Ако вашата градина е малка, разстоянието може да е 0.6 м.

Внимателно поставете растението в неговата дупка и напълнете с пръст. Едно твърдо, но нежно натискане е всичко, от което се нуждаете. Уплътняването на почвата твърде много намалява въздушния поток, водещ до ниски нива на кислород.

1. Засадете ги дълбоко.

Препоръчва се засаждане на две трети от растенията под земята. Въпреки че може да изглежда нелогично, доматите са малко по-различни от повечето растения.

Колкото по-дълбоко е засадено растението, толкова повече корени ще растат, което ще направи растението ви по-силно.

засаждане на домати

2. Поставете ги настрани, ако не можете да копаете дълбоко.

Ако не можете или не искате да копаете дълбоко (или почвата е твърде трудна), насадете домати странично, накланяйки ги леко надолу.

3. Подхранвайте доматите.

Дайте на доматите си много слънце и много здрава почва, редовно торене и достатъчно вода на седмица. Това трябва да ви помогне да получите големи сочни домати.

За да са вкусни и ароматни опитните градинари препоръчват плодните растения да се подхранят с малко английска сол и пепел (1 супена лъжица сол и 1 чаена чаша пепел на 10 литра вода). Изсипете само 1/2 литър от този разтвор под всяко растение.

4. Прикрепете ги.

Веднага след като растението стане достатъчно голямо, ще трябва да забиете кол или дебел клон в почвата, за да свържете растението.

Доматите са тежки и могат да повредят растението, така че за да остане изправено, се изисква допълнителна подкрепа.

Прикрепяне на домати

5. Използвайте естествени торове.

Експертите препоръчват натрошени яйчни черупки и утайка от кафе и добавянето им към почвата заедно с растението. Той помага да се премахнат охлювите и прави почвата по-питателна.

6. Не забравяйте да ги режете.

Внимавайте за това растение. Отстранете умиращите клонки и листа и се уверете, че върховете на вашите растения не стават твърде тежки.

подрязване на домати

Доматите са отлично растение за отглеждане в контейнери или в земята и въпреки че можете да му дадете минимално внимание, малко усилие от ваша страна ще допринесе за увеличаване и подобряване на вашата реколта.

Обичате ли да отглеждате домати?

Юруш към Турция: Домати за 50 ст., пилешко по 3 лв./кг, маркови дънки за 20 кинтаCOVID 19 и 14-дневната карантина за пристигащите от Турция. Трафикът през граничните пунктове „Капит…Sep 7 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!