От днес започва поредица от 3 вълшебни дни: Молитвите биват чути, спазват се някои ритуали

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С първия ден на месец февруари започва цикъл от три последователни дни,
наречени Трифунци – 1, 2, 3 февруари.
На 1-ви февруари почитаме паметта на мъченик Трифон, славен като светец и лечител, пазител на лозята и виното.
В народния празничен календар празникът се обозначава с името Трифон Зарезан или Трифоновден
и се свързва с обичая по почетното зарязване на лозята, наричано още закройване,
извършвано предимно от мъжете стопани, които отиват на своите лозя, носейки хляб, бъклица с вино и кокошка.
Стъпката на Богородица лекува и сбъдва желания, а молитвите на всеки биват чутиСтотици страдащи се стичат всеки 15 август в местността Богородична стъпка в курорта Старозагорски м…Dec 5 2018vijti.com

Всеки се прекръства и с косер отрязва по три пръчки от три корена. Те се свиват на венец, с който мъжете окичват калпака си. Отрязаните корени пък поливат с вино от бъклицата.
След това всички се събират на обща трапеза, на която преди да започнат да се хранят, се избира “цар Трифон”, който благославя лозята – „Да е берекетлия, а от всяка лоза – по чембер вино.“
Следващият ден, 2-ри февруари, е известен още като Сретение Господне, един от 12-те големи християнски празници през годината и един от четирите празника, посветени на Божията майка, когато се навършват 40 дни от раждането на Иисус Христос.

Третият и последен ден, 3-ти февруари, е празник, посветен на Свети Симеон, един от седемдесетте преводачи на старозаветния текст на Библията от еврейски на гръцки. Тези дни се свързват с лозята, виното, плодордието и благоденствието.
Наричани са още вълшебни, тъй като на тях молитвите на всеки, който се е помолил за една добра година, изпълнена с много късмет и любов, ще бъдат чути.
Добре е също и да припомним за някои важни правила при молитва:
Молете се с думи, които имат само едно значение. Такива думи са мощни.

Във време на молитва ръководете се отвътре. Освен известните молитви, обръщайте се към Бога и със свои думи. Употребявайте онези думи и онзи език, които отвътре ви се диктуват. Механическата молитва не се чувства. Всяка молитва трябва да се преживява. Молитва, отправена без Любов, светлина и свобода, няма крила. Тя не може да отиде при Бога и остава без смисъл.
Източник: zajenata
Рожденият ден на Ванга напълни Петрич с хора: Писма до пророчицата сбъдват най-съкровените мечтиПророчицата Ванга вчера /31 януари/ имаше рожден ден. От сутринта в къщата на ул. Ванга 10, в Петрич…Feb 1 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!