Откакто поливам дървото на парите с този разтвор, цъфти като полудяло! Всеки цвят = жълтичка!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Дървото на парите е сред най-често отглежданите домашни растения. Разбира се, знаете поверието, че цветовете му привличатпарите и финансовата сполука като с магнит.

За съжаление обаче, красулата (както е другото име на цветето), цъфти доста рядко. Преди да се отчаяте, нека ви кажем, че има сигурен начин да накарате дървото на парите да се отрупа с пъпки, които после да се разтворят в прекрасни бели цветчета – а както знаем, всеки цвят = 1 жълтица! Сега ще ви издадем тайната на разтвор за цъфтеж , който може да приготвите сами у дома:

Разтворът, който ще накара дървото на парите да цъфти

Ако цветето спре да расте и листата му започнат да изтъняват, в случая трябва да използвате един специален разтвор. Основната съставка за приготвянето му е банан. Този плод изобилства от калий, благодарение на което ускорява процеса на фотосинтеза, повишава устойчивостта към неблагоприятни фактори на околната среда и също така допринася за появата на цветни пъпки.

Приготвянето на разтвора е изключително лесно. Необходимо е първо да се обели, а след това кората му се залива с литър гореща вода и се оставя за един ден. След това разтворете 7 грама суха мая в 1 литър топла вода. Смесете този разтвор с банановата инфузия. След три часа можете да полеете цветето с получената течност.

Мушкатото може да цъфти и посред зима с тези простички трикове: Мушкатото е олицетворение на домашния уют и комфорт. Симпатично и непретенциозно растение винаги р…Jan 31 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!