Останките от тази древна гробница изненадаха дори и учените

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Невероятно откритие бе направено по време на строеж на къща в Иран. При изкопаване на основите за къщата се открива вход за древна гробница. Правителството веднага е уведомено и на мястото са пратени археолози. Те правят сензационни разкрития, а именно, че металния саркофаг, открит вътре датира отпреди 12 000 години. При отварянето му са намерени непокътнати кости на триметров гигант. Съществото не е човек, а на места костите му са обковани с метал. Лицето му е закрито от маска, напомняща тези на египетските фараони. В ръцете си държи предмет, приличащ на меч, а около него са положени четири сфери. Открити са метални пластини с текст, написан на език от шумеро-акадското семейство.
Тази находка в Рупите накара изследователите да затаят дъх. Археолозите откриха нещо с огромна стойност в световен мащабРупите е една от най-живописните местности в България и в последните години привлича все повече тури…Nov 28 2018vijti.com

След разчитането на част от текстовете, учените остават поразени.
Оказва се, че намереният скелет не е просто на странно същество, а на самият шумерски бог Енки.
Легендата разказва, че той е един от четирите богове-създатели на човечеството. Смята се, че е помощник и защитник на хората. Енки е бог на плодородието, водата и дъжда, мъдростта и магията, покровителства занаятите.
Кратка справка в wikipedia разкрива, че „Енки е един от четирите богове-създатели. Той е владетел на океана със сладки води абзу, творец и организатор на цивилизацията, бог на мъдростта и магията, покровител на занаятите.

Енки е владетел на божествените сили ме, често е защитник на хората пред боговете и техен помощник. Енки е най-важният месопотамски бог на дъжда и водата, на него се приписва плодородието, но не и наводненията.
Главното култово място на Енки бил храмът Еенгура в гр. Ериду (Ереду).“
Изследователите са на мнение, че гробницата е на между 10 и 12 хиляди години. Това е периодът, за който се говори и в древните шумерски текстове. Иранското правителство скрива случая. Разпространява се официална версия, според която откритата гробница е на местен владетел от преди 800 години.
Мистериозна находка в Антарктида накара света да онемее, това, което откриха учените е доста любопитноПри изучаване на снимки от Антарктида от различни спътници, са били забелязани загадъчни обекти. Лед…Dec 4 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!