Осиновиха момиче от Уганда, мислейки, че е малтретирано: но когато научи английски, узнаха ужасната й история!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Осиновяването на деца от страни от третия свят стана популярно сред богатите западни семейства през последните години. Анджелина Джоли и Мадона го направиха.

Въпреки това, колкото и позитивно да звучи, винаги има злобни хора, които са готови да използват трудни житейски истории и деца за собствена финансова изгода.

Джесика и Адам Дейвис от САЩ вече имаха четири деца, но все пак решиха да осиновят още едно дете, 6-годишно момиченце от Уганда . Казаха им, че малката Намата е останала без семейството си. Баща й починал, а майка й не се грижела за нея, така че никога не я изпратила на училище.

Агенцията за осиновяване казала на семейство Дейвис, че майка й не можела да се грижи за нея и че осиновяването би било правилното решение. Семейството се съгласило и я посетили в Уганда през 2015 г., но не в дома й, а в сиропиталище, където тя нямала играчки или дори стая с прозорец.

осиновено момиченце Уганда

Снимка: YouTube

Момичето веднага ги спечелило и те решили да я осиновят и да я вземат със себе си в САЩ. Но след като научила английски, Намата започнала да им разказва колко много й липсва майка й. Всичко, което тя им казала, било пълна противоположност на това, което били  чули от агенцията за осиновяване.

Всичко било абсолютна лъжа. Те разбрали, че са измамени и са осиновили дете, което живеело щастливо с майка си. Те уведомили институциите и успели да се свържат с майката на Намата.

Намата Уганда семейство

Снимка: YouTube

Това, което видели, в никакъв случай не било обичайната реакция на малтретирано дете. Напротив, Намата била много щастлива да види майка си чрез видео разговор. Разбрали се с биологичната й майка да я образоват и да я върнат, когато завърши образованието си.

„Единствената травма, която преживя това дете, е резултат от желанието ни за дете, казахме го в агенцията. „Била е щастлива у дома с майка си, докато не са я взели и довели при нас“, казва Адам.

Намата Уганда осиновена

Снимка: YouTube

Организацията Reunite Uganda, която се занимава точно с тези проблеми, по-късно научава, че Намата на практика е била отвлечена от семейството си заедно със седем други деца от нейното село и изпратени в сиропиталище, за да могат измамниците да получат пари.

осиновено дете Уганда

Снимка: YouTube

Семейство Дейвис разбрало, че осиновяването й е измама, така че след една година върнали Намата в Уганда, където тя сега живее с майка си. Въпреки че изглеждало, че ще остане без семейството си, историята й завършила добре и в семейството на Дейвис тя намерила добри приятели, които вероятно ще поддържат връзка с нея до края на живота й.

Редактор: Петя Иванова
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!