Омръзна ми да чистя плевелите, най-после ми дадоха безценни съвети и всичко вече е лесно и приятно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Имате хубав двор, градина, чудесна пътека се вие през нея, но… Покрай плочките и между тях поникват стръкове плевели. Или още по-лошо – около другите растения, които отглеждате. Независимо дали са цветя или зеленчуци. Борите се с тях, харчите луди пари за препарати, но те изникват отново и отново. Е, намерихме в интернет няколко градинарски трика, които са и евтини, пък и ще ви помогнат бързо да се справите с неприятния проблем. Идеален инструмент за плевелите между плочките е содата. Просто поръсете с бялата прах там и повече бурените няма да се покажат. Чудеса стават и със сол. Необходимо е да разтворите една чаша сол в две чаши вряща вода. Изсипете по плевелите и ще им видите сметката. Нещо повече – солта ще им попречи да пораснат отново.Тайната на вещите градинари: Най-мощното оръжие срещу листните въшкиВсеки градинар е наясно с ужасната напаст, която представляват листните въшки. Това, може би, са най…Nov 15 2018vijti.com

Без никакви смески може за заложите и единствено на оцета. Изсипете го в спрей бутилка и действайте. Но внимавайте – трябва да пръскате само бурените, защото иначе и вашите растения ще изсъхнат. Ефикасно средство е и водката. Смесете 30 мл от това любимо на мнозина питие, сложете няколко капки течен сапун и две чаши вода и действайте. Но има една особеност. Този препарат влияе само на растения, които са на пряка слънчева светлина. И накрая ето ви един трик и с царевично брашно. Този продукт предотвратява развитието на растенията от семената. Определен вид глутен в състава му работи като един вид заключване на покълването. Ето защо, най-подходящо да се използва този механизъм в средата на лятото, когато културните растения са вече пораснали и това означава, че няма да има опасност за тях.

Ако търсите най-екологичния метод, то това е механичното плевене. С него ще освободите свободното място, от което растенията в ливадата се нуждаят. Ако почвата е влажна, вредните растенията се изкореняват много лесно. За по-жилавите плевели, като глухарчетата, препоръчваме да използвате специализирания инструмент за плевене на ГАРДЕНА.
Преди да прибегнете до химически хербициди, опитайте с естествени, био-разградими продукти, като течен оборски тор, оцет или сол. Градинските центрове също предлагат решения, които може да приложите без да се притеснявате. Напръскайте растението-вредител директно. Ако не получите желания резултат, повторете.

Врялата вода също помага, изсипете я върху плевела и след като той изсъхне, почистете остатъците.
Ограничете употребата на химическите препарати за унищожение на плевели, тъй като те застрашават здравето на хората, животните и останалите растения. Ако независимо от това се налага да използвате такъв препарат, спазвайте точно указанията, описани върху пакета. Хербицидите са високоефективни, така че нанасяйте единствено върху вредните растения и върху точно определени участъци.
Не всички плевели са вредни. Голяма част от тях имат и положителни свойства, за които често не предполагаме. На пр. от листата на копривата може да се свари полезен чай, благоприятен при гастроентерологични проблеми. От младите глухарчета може да се приготви вкусна салата. Живовлекът е полезен за третиране на рани, обгаряния или ухапвания от насекоми. Някои стопани дори обособяват специални места за тези растения.Въпреки закона: уволниха глухоням специалист по кактуси в Ботаническата градина в град Балчик„Уволниха ме! Аз съм глухоням по инвалидност. Всъщност, оказа се, че могат да ме уволнят, въпреки за…Nov 11 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!