Нона Йотова vs. Магърдич Халваджиян

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Актрисата и червена депутатка Нона Йотова заби нож в гърба на продуцента Магърдич Халваджиян, издействайки му яка глоба заради нарушаване на противоепидемичните мерки в шоуто му „Като две капки вода“. В петък по време на парламентарния контрол тя зададе въпрос на здравния министър Кирил Ананиев, като алармира, че според нея в имитаторското шоу не са спазени мерките на властите за борба с COVID-19 – в студиото е имало хора без маски, а освен това зрителите не спазвали необходимата дистанция от поне метър и половина.

Маги Халваджиян със силни думи за убиеца на Милен Цветков: Да умреш в центъра на празна София по този нелеп начин, значи само едно! Телевизионният продуцент Маги Халваджиян е гневен след смъртта на известния журналист и водещ Миле…Apr 20 2020vijti.com

В последните две предавания беше позволен достъп на публика в залата, като стана ясно, че това е допуснато след специално разрешение от здравните власти при запълване на капацитета на местата до 30 %.

„В деня, в който излезе Вашата заповед за провеждането на музикални и театрални представления с ограничението това да става само на открито, при разстояние помежду им и до 30 % публика, в ефира на национална телевизия бе излъчено предаването „Като две капки вода“. В закрита зала, с публика. Очевидно имаше гости без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено. Продуцентите на предаването обясниха, че имат разрешение от РЗИ за присъствието на публика. По този повод въпросът ми към Вас е: Издавала ли е РЗИ разрешение за присъствието на публика? Ако да, с какъв акт и на какво основание? Ако не, какво е Вашето отношение към неспазването на заповедта Ви?“, изчете въпросите си от парламентарната трибуна напористката депутатка от БСП.

Нона Йотова имитира Мадона в „Като две капки вода“ преди 5 години

В отговора си Ананиев заяви, че здравните власти нямали възможност да гледат всичко по телевизията и благодари на Йотова за сигнала. „Въпреки създадената организация, се видя, че не може да се разчита на указаните мерки и личната отговорност на зрителите, особено в едно емоционално изживяване.

При внимателно проследяване на записите на предаването се вижда, че на места имаше нарушение на допустимата физическа дистанция. При огледа на публиката се констатира, че имаше единични случаи на посетители без поставени маски. Във връзка с горното, в рамките на законовите правомощия Столичната регионална здравна инспекция ще издаде наказателно постановление за организаторите на предаването и индивидуални административни актове за отделни физически лица, които са нарушили заповедта на министъра на здравеопазването“, заяви Кирил Ананиев.

Според него този казус щял да спомогне за създаване на по-добра организация при подобни случаи във връзка с противоепидемичните мерки срещу коронавируса.

„В отговор на мой въпрос към министър Ананиев за двойните стандарти, при които на шоуто „Като две капки вода“ се разрешава да излъчва в закрито помещение и при нарушаване на всички противоепидемични мерки, за разлика от театрите, Ананиев призна нарушението на Нова тв и организаторите на шоуто, и обеща санкции. По-важното е, че обеща връщане към нормалност на театралния живот. Ура!“, коментира във фейсбук Нона Йотова.

Депутатката благодари за отговора и обясни, че не искала някой да си мисли, че се заяжда на дребно. Артистите, каквато е и Йотова, били сред най-дисциплинираните в кризата. Сцената им липсвала заради забраната на постановките пред публика на закрито.

Магърдич Халваджиян ще трябва да плати глоба заради нарушаване на противоепидемичните мерки в студиото на продуцираното от него шоу

Веднага след шоуто, излъчено на 11 май, когато мерките у нас бяха разхлабени и „Като две капки вода“ получиха разрешение да пуснат зрители се появиха коментари, че мерките не са били спазени. „Капацитета на студиото на Капките е 520 души! Снощи в залата публиката беше 100 човека! Това дори не е 30 процента! Това е под 20 процента! Второ: Всички в залата бяха седнали през 1 стол и разстоянието беше над метър и половина! На журналистите нямащи понятие от камери и обективи, ще разясня, че ефекта при снимане с дългофокусни обективи е точно този! Смачква се перспективата и обектите изглеждат близо един до друг!“, обясни ядосано Магърдич Халваджиян.

Селфита по време на парламентарно заседание

По време на петъчното заседание на Народното събрание обаче се видя, че докато седи на парламентарната банка Нона Йотова също не спазва протовоепидемичните мерки и не носи маска. Вместо това тя използва седенето в залата да си прави селфита с различни идиотски физиономии и да залива с тях социалните мрежи. Облечена с ярко оранжева рокля и сако в същия цвят депутатката от БСП обясни селфитата си като реакция срещу изказването на колегата й актьор и политически опонент Евгени Будинов като вносител на закона за ДДС.

„От трибуната Будинов се изказва като вносител на закона за ДДС! Бойко и Горанов са на посещение в мАрина бара! (новата пътна връзка „Марина бара“ на входа на Перник, б.ред.) Нищо повече не мога да направя, освен едно СЕЛФИ!“, написа Нона Йотова.

Очевидно обаче г-жа Йотова въприема парламента като шоу, а изказванията си от трибуната като театрален монолог. Подобни селфита тя пускаше и по време на участието си в имитаторското шоу преди 5 години.

Любопитна подробност е, че самата актриса беше участник в третия сезон на „Като две капки вода“ през 2015 г. Именно дребно заяждане обаче е в основата на сигнала на червената законодателка срещу Магърдич Халваджиян, разкриха пред Lupa.bg запознати със ситуацията. Тогава тя се класира на предпоследното, седмо място, като част от изпълненията й се характеризира с доста голямо виене, а не с пеене.

Преди 5 години Нона Йотова попадна в силна конкуренция с Азис, Деляна Маринова-Джуджи, Жана Бергендорф, Криско, Милена Маркова-Маца, Ненчо Балабанов и Филип Аврамов. Половинката на ген. Богомил Бонев обаче още тогава била бясна на Магърдич Халваджиян заради ниските оценки на журито и заради слабото си представяне. От тогава актрисата ненавиждала успешния продуцент и използвала всеки удобен повод да го клъвне.

Явно актрисата си пада по селфитата – селфи с колегата Ненчо Балабанов, с когото бяха конкуренция в „Като две капки вода“

Преди парламентарните избори през 2017 г. половинката на Богомил Бонев отново влезе в словесна битка с клана Халваджиян. Тя се вбеси на комедийното шоу „Господари на ефира“, в което Малин Кръстев и Ненчо Балабанов се пошегували с огромния наплив на актьори към политиката на предстоящите избори.

Нона Йотова като Етиен Леви пее заедно с Етиен Леви

Тъй като водещите отправили няколко шеговити коментара по неин адрес, Йотова изригна с публикация във фейсбук: „Колегите от „Господари на ефира“ решили да изпълнят политическа поръчка – да се присмеят, че участвам в избори. Те го конвертирали директно като участие в политиката, но това си е присъщо на лъжите на продуцентите им. Та колеги, вие участвате в политиката откакто са ви наели. Участвате по доста недостоен начин и очевидно за пари. Аз не го правя. Не всички са в халтурата и не всички искат да са там. Съсловието е много бедно. Надявам се разбирате, че вашето не е изкуство. И все по-трудно ще си върнете уважението на истински актьори. Печелете си парите от халтурата, но не упреквайте нито един, който не иска да е на вашата хранилка, която пряко обслужва политиката, която, уж, заклеймявате“.

Маги Халваджиян: Хора, пригответе се за шест години По-добре да се приготвим за по-тежки неща, пък да се надяваме, че може и по-рано да свършиВидео: …Apr 12 2020vijti.com

ЛУПА.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!