Новогодишен крем-десерт за 10 минути, без фурна, без желатин и без кондензирано мляко:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Постелете кръгла форма за торта с диаметър 22 см и гъвкав борд с хартия за печене на дъното и при необходимост отстрани. Вземете линийка и я поставете вертикално във формата, до стената, за да измерите необходимата височина. Разрежете бишкотите, с които ще покриете стените на формата, до необходимия размер.

бишкоти в прясно мляко

В купа се наливат 100 мл прясно мляко, след което в него за кратко се напояват бишкотите и се нареждат по стените на формата с разреза надолу. След като сте оформили ринга, покрийте и дъното на формата с напоени за кратко бишкоти.

форма с бишкоти

Оставете я настрана, след което започнете да приготвяте крема.

В тенджера се слага половин литър мляко, добавят се 100 г захар и 40 г нишесте, след което се разбива добре с тел за разбиване, докато нишестето се разтвори и се разбият бучките. След това поставете тенджерата на умерен огън.

крем с нишесте

Сварете млякото при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг или малко по-рядко.

крем с нишесте

Оставете го настрана и докато кремът е още горещ, добавете пакетче ванилов екстракт и малка чаша плътно кисело мляко с вкус на ванилия или плод по избор, може и заквасена сметана.

Разбъркайте, докато се смесят всички съставки и се получи равномерна, хомогенна смес. Кремът е още топъл, затова се разбърква бързо и веднага се изсипва върху бишкотите във формата. Разклатете леко формата и изравнете повърхността. Оставете да изстине, след което охладете за още 2 часа в хладилник.

бишкотена торта с крем

През това време пригответе плодовия крем. В тенджера се слагат 280 г горски плодове по избор, може и замразени, добавят се 70 г захар, около 50 мл лимонов сок (от 1 сочен лимон) и 10 мл вода. Поставя се на умерен огън, докато заври.

плодове с нишесте

След това оставете тенджерата настрана и добавете 35 g нишесте, след което разбъркайте, докато се разтвори.

плодов сос

След това пюрирайте сместа с ръчен пасатор до получаване на каша, след което върнете на умерен огън и варете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

пасиране плодове

Докато е горещ, изсипете плодовия крем върху белия крем и загладете. Оставете да се охлади на стайна температура, след което още 2 часа в хладилник. След изминалото време махнете обръча и украсете по желание.

бишкотена торта с плодов крем

празнична бишкотена торта

Да ви е сладко!

крем торта с бишкоти

крем торта парче

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!