Неочевидни признаци, които показват завистлив човек, който тайно ви мрази

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това са мистериозни „тежки“ хора… Приличат на нас, ходят на работа, усмихват се и се шегуват. Но след контакт с тях е необходима защита от „лоши очи“. Да, по-силен! Те имат едно силно качество: завист, разяждащи и убийствени. Техните благодатни речи и похвали изгарят като киселина. И след тяхната помощ искате да измиете лицето си. Как да разберете, че човек тайно ви завижда и дори ви мрази? Прочетете повече за това.

Те се стремят да надушат всичко за вашите успехи и да ги надминат

„Приятел е някой, който не е бил погълнат от завист през годините . “ Колко правилно отбелязано! Хората имат навика да споделят новини с близки и да се интересуват от техните дела. Искреното любопитство сближава хората. Друг е въпросът, ако човек с маниакален ентусиазъм се опитва да разбере и най-малката подробност от живота ви. Това е признак на ревност. Мислено се сравнява с вас, търсейки слаби страни.

Можете да забележите вълк в овча кожа, като използвате тази функция. „Трудният“ човек се опитва да ви надмине на всяка цена. Разказваш му за успехите си – той ти отвръща с нещо по-впечатляващо. За да блести по-ярко на твоя фон.

Поради ниското самочувствие завистливите хора са обсебени от чуждото одобрение и възхищение. Те ще направят всичко, за да станат лидери, дори в приятелството. Купихте ли нов телефон? Ще си купи по-нов модел. Ще видите ли нов елемент от гардероба? Първо той ще критикува вкуса ви и след това ще се появи на среща със същото нещо.

Ще прозвучи странно, но такъв човек иска да бъдете вие ​​и дори по-добър. Може да забележите, че той приема вашия стил на реч, навици и дори стил на ходене. В началото може да е ласкателно, но рано или късно ще започне да дразни. Манията им по вас може да стигне до абсурд. Само за да ви победя с няколко стъпки.

Те нарушават границите и обезценяват вашите решения.

Завистливите хора нямат лични граници и лесно прекрачват тези на другите. Те обичат да измъкват интимни подробности и дори не разбират директните намеци кога да спрат. Без угризения на съвестта те могат да влязат в чантата или документите на някой друг или да се намесят на посещение без основателна причина.

Ярко червено знаме е внезапна промяна в темата на разговор, когато започнете да говорите за вашите положителни резултати, приятни преживявания и успех. Просто те прекъсват и започват нова тема. По този начин човек се опитва да намали напрежението поради нарастващото чувство на несигурност.

Хора като тези ще ви накарат да се почувствате като провал. Те ще критикуват всяко ваше решение на пух и прах. Те ще докажат, че е обречено на провал. Завистлив човек ще намери муха в мехлема дори там, където я няма. Той ще ви накара да се съмнявате във всяка стъпка.

Един недоброжелател иска да спрете да се доверявате на чувствата и опита си. По този начин той добавя важност към своята личност. Отвън той знае по-добре как е правилно! Ако зяпнете, завистникът просто ще ви закачи за своето „авторитетно“ мнение, без което няма да можете да направите нито една крачка.

Всъщност такива хора имат толкова мъничко его, че чуждите амбиции ги режат с нож. Като историята с раците в кофата. Ако някой се опита да излезе, другите ще го дръпнат на дъното.

Те дават непоискани съвети: защита от злото око

Човек, който предлага непоискана помощ или съвет, сякаш излъчва съобщение: „Какво можеш да правиш без мен, глупако . “ Дори ако любим човек се чувства зле или не успява в нещо, струва си да се запитате как точно можете да му помогнете. В противен случай наложената подкрепа само ще подкопае самочувствието му.

За завистника е изгодно кротко да приемете неговия безценен подарък под формата на знак на внимание. Във формата, която изглежда подходяща за него, а не за вас. Докато предоставя услуга, той тайно ще изчака момента, в който може да събере дълга от вас.

На публични места – едно, с вас – друго

Сам с теб човек може да е сладур, но в компания има остри зъби. Престорената дружелюбност отстъпва място на шеги, двусмислени намеци и пасивна агресия.

Ревнив човек ще се опита да ви постави в неудобно положение, така че възможно най-много хора да подкрепят неговата жестока шега. Щом с право се възмущавате, той веднага ще го отпише като шега. Той също ще се скара: „Всичко ви се струва!“ или „Не мога да ти кажа много, каква си мацка “ .

Поздравления за успех без искреност

Подлизурят е готов да си хапе лактите, само и само да не види щастливата ви физиономия. Той не може да понесе да гледа как празнувате успеха. В такива моменти той се чувства особено уязвим и неудобен. Затова най-лесният начин той да обезцени вашите постижения е като се позовава на късмет.

Завистливите хора са склонни да тъпчат в мръсотията плодовете на труда на други хора. Всичко това се случи уж по чиста случайност! Не очаквайте да ви дадат честно признание за вашите таланти и умения, дори ако сте работили усилено ден и нощ за целта си.

Защита от злото око: какво да правя със завистлив човек?

Завистта разяжда всяка връзка. Постоянната критика, скритата агресия и обезценяването могат да смажат дори човек със стабилно самочувствие. Какво да направите, ако човек от вашето обкръжение не осъществява здравословен контакт?

Ако те е грижа за него, можеш да му дадеш втори шанс. Говорете ясно, градивно и открито за всичко, което ви притеснява. Покажи ми: така можеш да общуваш с мен, но не така. Следващият ход зависи от вашия партньор. Ако той не желае да спазва границите, нека бъде така. Най-доброто решение е да оставите човека да си отиде от живота ви . Не се притеснявайте: той ще бъде заменен от тези, които вдъхновяват, мотивират и искрено се радват на всички ваши прояви.

Винаги ще има хора, които искрено ни харесват. И тези, които не ни понасят. И за да не провокирате нито единия, нито другия, Бърнард Шоу препоръчва да се научите да не казвате нищо на никого. И тогава всичко ще бъде наред!

Какво бихте добавили към този списък? Споделете в коментарите.

Редактор: Ясен Чаушев
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!