На смъртния си одър той помоли жена си да го погребе заедно с парите му. Ето какво сложи тя в ковчега:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Последната воля на покойника се смята за свещена в много религии по света. Затова не е чудно, че когато този мъж бил на смъртен одър, съпругата му обещала да изпълни абсурдното му последно желание.

Вече покойният ѝ съпруг бил работил упорито през целия си живот и спестявал всичко, което изкарвал с честен труд. Той обаче обичал парите повече от всички други неща.

Няколко дни преди да почине, той се обърнал към жена си с едно последно желание. „Когато умра, искам да сложиш всичките си пари в ковчега. Искам ги с мен„. Тя обещала да удържи на думата си и да изпълни обещанието си.

Дошъл и този ден – погребението му. След като свършила церемонията, гробарят попитал дали може да затвори ковчега, а съпругата му казала: „Чакай малко“… Тя носела кутия от обувки със себе си. Взела кутията и я сложила в ковчега. Гробарят затворил ковчега и продължил с погребението.

Приятелката на жената, която знаела за предсмъртното желание на покойника, я попитала: „Надявам се, че не си толкова луда да погребеш с него всички пари?“ Тогава жената отговорила: „Обещах. Аз съм добра и вярваща, не мога да лъжа. Обещах, че ще го погреба с неговите пари. Събрах всички пари, сложих ги в моята сметка, а на него му написах чек.“

И после пак кажете, че старите хора не са изобретателни!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!