На кои дати трябва да сложим зеле, за да стане перфектно хрупкаво и уникално вкусно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Правилно кисело зеле е абсолютен деликатес на нашата софра! Тъй като киселото зеле се счита за национално ястие и стигнаха до извода, че за това има определено време и редица тънкости.

Азиатците, които са известни с пристрастяването си към ферментиралите храни, също спазват специални правила за ферментация. Не е изненадващо, че такова зеле е получено чрез млечнокисела ферментация, и е изключително полезно за храносмилателната система , насърчава апетита и е богато на витамин С.

Как да ферментира зелето по календар

Смята се, че най-благоприятният ден за кисело зеле е 14 октомври. Но през 2019 г. попада на пълнолунието, което според специалистите е изключително неблагоприятно за осоляване. Как са свързани лунният календар и зелето помежду си?

Мистиката и суеверието, разбира се, се срещат. Всъщност приливите и отливите, промените в налягането и температурата и магнитното поле на Земята зависят от фазата на Луната. Съответно се създават благоприятни и не много благоприятни условия за ферментация. Най-подходящите дни падат на изгряващата луна, а през 2019 г.

На 73 г. баба Мария води групи в чужбина, продава на сергия зеленчуци идарява пари на общината / СНИМКИТя е като дядо Добри от Байлово, трогнат е кметът на Стамболийски. Не понася хленчене и глезотии. Не…Oct 16 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!