На Великден молитвата има специална мощ: най-силните молитви за изцеление, здраве и благодат:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обикновено произнасяме молитва в трудни моменти или вечер, преди да заспим, надявайки се да получим облекчение на страданията си (били те физически или душевни). Както е известно най-голяма сила молитвите имат на големите християнски празници.

Утре, на 5 май, православните християни отбелязват Великден 2024 г. – най-светлият църковен празник в годината. На този ден вярващите се обръщат към Бог с с молитва да ги закриля от всичко зло или да ги изцели от заболявания и беди. Молитвите за Великден могат да бъдат и за здраве, любов или защита от беди. Можете да прочетете текста както в църквата, така и у дома. Основното нещо не е мястото, а искреността на молбата. Ако се молите у дома, по-добре е да го правите сами.

Ето кои са най-мощните молитви за Великден за различни поводи.

Великденска молитва за късмет и защита от зло

В името на Отца и Сина и Светия Дух. На Светла неделя Исус Христос възкръсна, давайки на хората голяма надежда и радост. Днес със Своята сила и Своята безмерна милост Той закриля и се грижи за нас, Божиите служители. Той чува нашите молитви и ни спасява от всички беди.

Чуй и мен, Господи, помогни ми, спаси ме и ме защити от беди и беди сега и завинаги. Амин! Молитва за здраве и защита от зло Господи Всемогъщи, Господи Милостиви, Господи Справедливи, помогни ми, слугата на Бога, благослови ме днес на Възкресение. Нека светли, радостни сълзи очистят душата ми от всяко зло и всяка лоша помисъл.

В името на Отца и Сина и Светия Дух, Господи, защити мен и близките ми от човешката злоба и лошите мисли на враговете, укроти яростта и гнева, бушуващи в света около нас. Обгради ни с твоята свята светлина, дай ни хармония и мир.

В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин!

Молитва за брак и любов (за жени)

Всеблаги Господи, аз, слугата Божий, знам, че съм щастлив само в любовта към Теб. С цялата си душа и сърце вярвам в Твоята сила и милост. Изпълнявам всяка Твоя свята воля. Поверявам се на Теб, управлявай душата ми и изпълни сърцето ми със смисъла на живота, познат само на теб.

Ти си моят Създател, така че ме спаси от горделивост, нека разумът, скромността и целомъдрието станат мои спътници. Твоят Божи закон заповядва на хората да живеят в законен брак. Така че нека срещна човек по пътя на живота си, който ще стане моя опора в живота. Нека живеем с него в мир и хармония. Помогни ми да изпълня дълга си, защото Ти си казал, че жената трябва да бъде дадена на мъжа си като помощник. За да може човешката раса да се размножава и да населява земята.

Чуйте моя смирен призив и помогнете, за да можем аз и моят избраник да прославяме твоите свети дела отсега нататък и завинаги. Амин!

Молитва за изцеление от болест

В името на Отца, нашия вечен Създател, в името на Божия Син Исус Христос и Светия Дух. Сега и завинаги.

В името на Отца и Сина и Светия Дух. Боже, изцели (името) Твоя грешен раб от тежкото заболяване! Амин! 

Днес, Боже, на небето има чуден източник. Защото ти си рекъл: „Който се докосне до водата, който се измие с вода, болестите му ще се измият. Взех тази вода и я дадох на Божия слуга (име). В името на Отца и Сина и Светия Дух изцери го от всички болести. Амин!“

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!