Началник на родилно отделение сбъдна мечтата за детенце на българско семейство

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Господ Бог“ наричат началника на търновското родилно отделение доц. Светлозар Стойков Петя и Мирослав Сиракови от Горна Оряховица. Това според тях е най-доброто определение за лекаря, сбъднал мечтата им за рожба. След 4 години неуспешни опити за дете и многобройни прегледи и консултации при редица АГ специалисти почти били загубили надежда, че ще станат родители. След лечение от доц. д-р Стойков обаче на 17 май 2017 година чули думите „Честото, чакате бебе“. Днес семейството продължава да поддържа контакт с началника на отделението и твърди, че цял живот ще му бъде благодарно за добрината и огромния професионализъм.Каква съдба очаква децата, родени през 2019 година: Ще имат огромно предимство още от самото си ражданеОбзалагаме се, че не мислите, че през 21 век можете да изчислите не само пола на бебето си и да уста…Dec 13 2018vijti.com

Петя и Мирослав са заедно от десетилетие, а през 2016 сключили брак. Тя страда от синдром на Хашимото, но това не е противопоказание за бременност. Опитите за наследник 4 години не довели до очаквания резултат и накрая потърсили медицинска помощ. Всички лекари казвали, че няма здравословен проблем нито при нея, нито при съпруга й и е въпрос на време да зачене по естествен път. Така и станало, но бременността била неуспешна. Така разочарованието ги накарало този път да отидат при доц. д-р Стойков, докато още работел в Плевен.

„С влизането в кабинета му изпитах смесени чувства – едновременно надежда и уплаха, защото пред мен стоеше висок мъж на средна възраст със строго изражение. След края на прегледа на излизане лекарят каза „Не се притеснявайте, много скоро ще ви кажа „Честито“. Колкото и да не исках да се надявам, за да не бъда пак разочарована, приех много силно тези думи. И така, няколко месеца по-късно след прегледи и изследвания един ден прочетох статия в „Борба“, че новият началник на АГ отделението във Велико Търново е именно нашият доц. д-р Светлозар Стойков. Веднага се обадих на съпруга си и му казах, че нашият доктор идва в нашия град и ще сбъдне мечтата ни“, сподели Петя.

Доц. д-р Стойков започнал лечение – няколко вливания в рамките на 2 месеца, медикаментозна терапия и на третия месец тестът за бременност показал две чертички.

Износването било безпроблемно и на 6 декември 2017 година – Никулден, с цезарово сечение малкият Николай дошъл на бял свят с името си.

„Нямаме думи, с които да изразим благодарността си към доц. д-р Стойков и екипа му, а една от акушерките в отделението продължава да ни помага и до ден днешен“, разказва Петя.Последната цифра от годината ви на раждане има съдбоносно значение, научете важни неща за себе сиТеория на петте първоелемента се е зародила в древен Китай. Тя описва основните принципи на взаимоде…Dec 12 2018vijti.com

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!