Научно изследване показа, че хората, които са приятели с бившите си, са психопати

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Можем ли да останем приятел с човек, в когото сме били лудо влюбени? Това е въпросът, който терзае всеки, заседнал в “приятелската зона” и искат да останат в нея. Все пак, когато обичаш някой, искаш той да е щастлив, независимо дали с теб или с някой друг. Тази мисъл звучи толкова чиста и романтична, но дали е възможна? И ако е, подобно приятелство няма ли да доведе проблеми в бъдеще? И можеш ли да жертваш себе си, само и само да останеш приятел с някой, който е значел много за теб, но те е предал или разочаровал? От друга страна, би ли се съгласил да си приятел с някой, когато знаеш, че той те обича интимно и това не е ли вид злоупотреба с чувствата му?Чудите се дали да започнете нова връзка? Професията на мъжа го издава напълно и какъв е в леглотоВсяка дейност “диктува” на човека своите норми и правила на поведение, които с времето се превръщат …Dec 4 2018vijti.com

В крайна сметка, нормално ли е да останеш приятел с бившата си любов?
Според скорошно научно проучване, ако бившият/та ви иска да останете приятели, след като връзката ви е приключила, то той/тя има сериозно ментални проблеми. С други думи – според науката бившият/та, който/която иска да сте приятели може да е психопат.
Ето защо:
Изследване, проведено в университета в Оукланд, анализира характерните черти на индивидуалността на 861 човека и техните любовни връзки в миналото. Участниците са отговаряли на въпроси на учените за настоящите им връзки, както и на въпроси, свързани с миналите им връзки, отношенията с бившите им в момента и дали са останали приятели с някои от тях. След това са попълнили въпросник, който да определи признаци на нарцисизъм и психопатски наченки.

Психопатията, всъщност, представлява форма на антисоциално разстройство на личността. Това е психологически термин често използван за хора, които проявяват нарцистични, садистични, егоистични или емпатични прояви.
Психопатите често използват чара си и след края на връзката, за да могат да затвърдят приятелски отношения или стратегическа “връзка”, от които ще черпят изгода. Според проучването, психопатите по-често остават близки с бившите си, за да могат в течение на времето да ги използват за секс, пари или информация. Освен това, повечето психопати имат една обща черта – не могат да приемат идеята бившият им да е във връзка с някой друг. Това е още една основателна причина да се стараят да останат приятел с бившия си партньор, използвайки чара и добрината си. По този начин ще е по-лесно да го манипулират и провалят бъдещи връзки.

По този въпрос психоложката и автор Полин Шърман се изказва по следния начин:

“Връзките са достатъчно трудни и без постоянно да мислим, че бившите ни, които са проявили желание за приятелски отношения, са психопати, които имат задни мисли и цели. Да, те най-вероятно искат да продължат взаимоотношенията от чисто егоистични причини като например постоянен достъп до секс, помощ или други лични изгоди. Те най-вероятно дори не осъзнават вредата, която нанасят върху емоционалното състояние на отсрещния.”

Въпреки това, д-р Шърман съветва да не изпадате в крайности и да се вманиачавате в идеята, че всичките ви бивши са откачалки.

“По време на работата си съм виждала хора, които решават да останат в приятелски отношения с бившия си партньор по напълно нормални, дори алтуристични причини. Тези личности искат най-доброто за бившия си, наслаждават се на компанията му/ѝ и поддържат здравословна, невинна връзка без да правят секс и без да навлизат в личното си пространство. В много случаи тези хора вече не се привличат сексуално, имат нов партньор, когото уважават. Не е лесно да се случи подобно нещо, но не е невъзможно, затова не се плашете, че всичките ви бивши са с психични отклонения.”

И все пак, ако бившият/та ви иска задължително да останете приятели, както с вас, така и с другите си минали партньори, със сигурност трябва да се замислите върху изследването и споделете с вашите приятели!Седем вълнуващи истини за невидимата връзка между майка и синHe тpябвa дa ce игнopиpa yдивитeлнaтa вpъзĸa мeждy мaйĸaтa и cинa. Близĸитe oтнoшeния c мaйĸaтa пoмa…Dec 2 2018vijti.com

Източник : plovdivtown

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!