Нарисувани вежди и 11 други остарели тенденции за грим, които е време да замените с нови

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Напоследък естественият вид става все по-популярен

Нарисувани вежди и 11 други остарели тенденции за грим, които е време да замените с нови

Новите тенденции при грима се появяват постоянно, а някои от тях се превръщат в такъв хит, че ги следваме с години. С течение на времето обаче осъзнаваме, че някои техники на гримиране изобщо не изглеждат добре.

Сигналите, с които вашето тяло крещи, че спешно се нуждае от пречистванеВъздухът, който дишаме всеки ден, водата, която пием и храната, която консумираме, са пълни с токсин…Apr 15 2019vijti.com

12-zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-01.jpg

Тъй като напоследък естественият вид става все по-популярен, тенденциите в грима се движат в тази посока.

И така, докато преди няколко години контурирането и очертаването на веждите беше най-големият хит, сега е най-добре да се избягват тъмните бронзанти и вежди, които изглеждат неестествено.

Вижте кои остарели тенденции в грима е време да замените с нови:

Бял молив на долния клепач на окото

Тази тенденция беше популярна, защото уж визуално увеличава окото. Белият молив обаче е много добре познат и със сигурност вече сте наясно, че рядко ще успеете да постигнете желания ефект.

За да увеличите визуално очите, е много по-добре да използвате молив в бежов цвят.

Изрисувани вежди 

Плътните и буйни вежди все още са хит, но няма нужда да ги подчертавате с много тъмен нюанс сенки или молив. Ще изглеждате много по-добре с възможно най-естествените вежди.

Всичко, което трябва да направите, е да премахнете излишните и стърчащи косъмчета и да ги подстрижете малко.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-04.jpg

Бели сенки във вътрешния ъгъл на окото

Това е друга тенденция, за която се смята, че визуално увеличава очите. Подобно на белия молив, белите сенки са много познати и изглеждат неестествено, така че е много по-добре да използвате сенки в неутрален цвят, доближаващ се до нюанса на вашата кожа.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-05.jpg

Контрастни цветове на сенки и червило

Лицето ви ще изглежда по-красиво и естествено, ако сенките и червилото са с подобен нюанс. Ако искате да подчертаете част от лицето, например очите, нанесете по-тъмен нюанс, а червилото трябва да е с подобен, но по-светъл нюанс или неутрален цвят.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-06.jpg

Очертани устни

Въпреки че тази тенденция беше истински хит, факт е, че изглежда неестествено. За по-естествен вид нанесете само червило, а ако използвате молив, нека бъде в същия цвят като червилото.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-07.jpg

Голямо количество хайлайтър

Хайлайтърът е чудесен начин да подчертаете чертите на лицето, но е важно да не прекалявате. В противен случай лицето ви ще свети и ще изглежда много мазно. Достатъчно е да нанесете малко хайлайтър върху скулите и на върха на носа.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-08.jpg

„Опушени“ очи с много тъмни сенки

Ако не сте много добри в грима, избягвайте черните сенки, когато искате опушени очи. Тъмните сенки могат визуално да намалят очите ви и е достатъчно да направите малка грешка, за да изглежда гримът ви размазан. Вместо това използвайте сенки с по-естествени и топли нюанси.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-09.jpg

Очна линия

Очната линия винаги ще бъде хит, но избягвайте да рисувате дебели и твърде дълги линии, фокусирайте се върху по-меките, по-малко оцветени очи.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-10.jpg

Всъщност има достатъчно място за експерименти, когато става въпрос за очна линия – използвайте по-ярки цветове, нарисувайте долния клепач, експериментирайте с формата на линията и така нататък.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-11.jpg

Бронзант под под скулите

Избягвайте да нанасяте тъмен бронз или руж под скулите, особено ако не сте добри в контурирането. Ще изглеждате много по-добре, ако нанесете нежен руж или бронз върху скулите.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-12.jpg

Много светли червила

Никога не можете да сбъркате, ако изберете неутрално червило, но внимавайте то да не е няколко тона по-светло от цвета на кожата ви. Твърде светлото червило ще направи устните ви да изглеждат „безжизнени“, затова винаги избирайте нюанс, който е поне малко по-тъмен от кожата ви.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-13.jpg

Изкуствени мигли

Ако искате гъсти мигли, не поставяйте огромни изкуствени косъмчета. Достатъчно е да използвате извивачка за мигли и да нанесете малко спирала. Ако все пак искате изкуствени мигли, изберете такива, които изглеждат по-естествено.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-14.jpg

Татуирани вежди / перманентен грим

Освен ако наистина не трябва да си татуирате веждите, най-добре е да избягвате тази тенденция. Перманентните вежди не изглеждат естествено и с течение на времето цветът им избледнява и те стават в съвсем различен нюанс.  Ако веждите ви са редки, използвайте малко сянка или молив, за да ги попълните и ще изглеждате много по-добре.

Ако все пак решите да заложите на перманентните вежди, днес има много нови техники, като микроблейдинг и микропигментация, които да изберете, но задължително намерете професионалист, който работи добре.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-koi-e-vreme-da-gi-zamenite-so-novi-15.jpg

Сриват се цените на жилищата в СофияИмотите в строеж в София може да поевтинеят с между 5 и 10% през 2020 г. Това прогнозира голяма конс…Mar 4 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!