Напук на пандемията: Лили Иванова с шеметно 6-месечно турне

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Коронавирусът сграбчи гърлото на целия свят и отложи с цяла година културните и музикални събития на планетата. Оптимизмът, че лошото ще свърши, обаче не напуска изпълнители и звезди от нашата и световната сцена, които вече са заявили нови дати, на които да радват публиката у нас през 2021 г.
И то не еднократно.

Цели шест месеца примата на българската естрада Лили Иванова ще взривява страната с шлагерите си. Турнето на Лили, което бе отложено за 2021 година, започва точно на 24 февруари във Видин и завършва в Пазарджик на 6 юли, съобщава bgdnes.bg. Легендата на музикалната сцена ще обиколи 15 града в страната, като в София дори ще проведе три концерта – от 16 до 18 март включително в зала 1 на НДК. Цените на билетите за концертите на Лили варират според града, в който гостува примата, като най-скъпите са за столичани, които могат да броят дори 200 лева, за да чуят изпълнителката на „Детелини“. В другите градове максималната цена е около 60 лева.

Също в зала 1 наесен почитателите на шансоните ще имат шанса да чуят за пръв път легендарната френска певица Мирей Матийо. Ако ситуацията позволява, врабчето от Авиньон ще пее на 31 октомври 2021 г. Дуетната половинка на Шарл Азнавур ще може да се чуе на цена между 60 лв. и 200 лв. за билет.
Не да пее, а да свири виртуозно с 300-годишния си „Страдивариус“ у нас идва познатият като „цигуларят на дявола“ Дейвид Гарет.

Новият Паганини ще взриви зала „Арена Армеец“ на 24 октомври, а от екипа му обещават не само музикална наслада, а и истински спектакъл, в който ще участват и ще съпреживяват и самите зрители. С помощта на най-новите технологии, които смесват звук и визуалност, шоуто в България ще е невиждан спектакъл, в който публиката няма само да слуша и гледа, а ще съпреживява случващото се на сцената. Билетите за спектакъла на Дейвид Гарет започват от 75 лева, а най-скъпите ще са по 185 лева.

Далеч по-рано през новата година за щастие на меломаните ще гостува на българска сцена оперният ас Хосе Карерас. Спектакълът „Опера на любовта“ ще се проведе през май в зала „Арена Армеец“, като билетите за обявеното за 20 май събитие са между 50 и 160 лева. „Опера на любовта“ е под патронажа на президента на България Румен Радев.
Само девет дни след Хосе Карерас у нас пристига най-любимата певица на Турция Сибел Джан.

Музикалният идол на съседите пристига за дебюта си в България отново в „Арена Армеец“, като обещава незабравимо преживяване за феновете си. Желаещите да получат такова трябва да закупят билет на цена между 60 и 120 лева.
Повече от два пъти отгоре ще трябва да платят феновете на легендарния Андре Рио. Най-скъпият билет за концерта на „краля на валса“ е 250 лева, а най-евтиният – 70 лева. Грандиозният спектакъл, който Рио ще организира за българските поклонници на класическата музика, ще е на 13 ноември отново в „Арена Армеец“.

Малко преди Коледа феновете на гръцкото ще могат да чуят суперзвездата на южната ни съседка. Никос Вертис отново ще опита да изнесе концерта си у нас, като този път секссимволът идва на 5 декември в „Арена Армеец“. Билетите за концерта на Никос са между 40 лв. и 80 лв. на човек.
Не само класическа музика ще звучи у нас догодина. Звездното италианско дуо Ал Бано и Ромина ще върнат спомените на по-старото поколение отново в младостта на 23 февруари 2021 година в зала 1 на НДК. Билетите са между 48 лв. и 112 лв. на зрител.

„В сърцето на машината“ – най-чаканият БГ филм

Киното възкръсва.
Идва годината на продълженията: „Космически забивки“, „Бързи и яростни“ и „Топ Гън“ – подз.
2020-а се оказа кошмарна за филмовата индустрия. Затова и всички погледи са вперени към следващата година, когато се очакват няколко хитови премиери. Ако, разбира се, коронавирусът не реши друго.

И тази година продължава традицията да се правят продължения на доказани филми. Деветата част на „Бързи и яростни“ трябва да се появи по кината на 28 май. Поостарелите герои вече са се отдали на по-спокоен живот – Вин Дизел и Мишел Родригес са кротки родители, докато в лентата с гръм и трясък не влиза кечистът Джони Сина. Той игра брата на екранния герой на Вин Дизел и екшънът започва. Ролята на Брайън О’Конър се изпълнява от брата на покойния Пол Уокър – Коди Уокър, който го замени в 7-ия филм (2015 г.).

Още една легенда се завръща. Четвърт век след пускането на „Космически забивки“ излиза втората част. И докато през 1995 г. в центъра на прожекторите беше Майкъл Джордан, то сега главната роля е поверена на друга баскетболна звезда – Леброн Джеймс. Премиерата трябва да е на 16 юли, в лентата ще щъкат и забавните анимационни герои Бъгс Бъни, Дафи Дък и компания.

Още едно продължение идва през юли – втората част на „Топ Гън“ и неостаряващия Том Круз. В него се разказва за свят на дронове, нови оръжия и постоянно развиващи се технологии.
За любителите на анимации на хоризонта се задават „Хотел Трансилвания 4“ и „Бебе бос 2“.
„Смъртта може да почака“ (No Time to Die) е двадесет и петият филм от поредицата за Джеймс Бонд и петият с Даниел Крейг в ролята на легендарния Агент 007. Премиерата му трябваше да е миналия месец, но пандемията определи нова дата – 2 април 2021 година.

„Изминали са пет години, откакто Джеймс Бонд успя да арестува най-лошия си враг – Ернст Ставро Блофелд, ръководителят на всемогъщата престъпна организация СПЕКТЪР. След като се жени за Мадлин Суон, Агент 007 подава оставка. Но изведнъж неговият приятел Феликс Лейтер се обръща към Бонд с молба Агент 007 да му помогне да намери изчезналия учен Валдо Обручев. И скоро търсенето кара Джеймс Бонд да се изправи пред опасност, която светът още не е виждал…“, гласи част от сюжета.

Не е редно да минава и година без филм със Скарлет Йохансон. Тя влиза в ролята на Haтaшa Poмaнoв, известна като Черната вдовица – боец, усвоил различни бойни изкуства. Премиерата е на 7 май и със сигурност се очаква с нетърпение.
„В сърцето на машината“ е най-очакваният български филм догодина.
Сюжетът загатва, че Юлиан Вергов, Христо Шопов, Александър Сано и други популярни лица са група затворници, изпълняващи принудителен труд в цех на завод „Кремиковци“.

Богата фолклорна програма

Календарът на културните събития и фестивали у нас започва с голяма въпросителна.
„Сурва“ в Перник за втори път може да не се проведе. И докато миналата година причината беше безводието в миньорския град, то сега COVID-19 може да отложи дефилирането на кукерите. Местната власт обяви, че има готовност да организира събитието през януари, но буквално в последния момент ще реши окончателно.

Друг международен фестивал на маскарадните игри – „Кукерландия“, е планиран за март в Ямбол. Организиран за пръв път през 2001 година, в програмата присъстват и други две значими съпътстващи събития. Това са Международен фотоконкурс изложба и Изложба от рисунки на деца от детските градини в града.

От половин век насам Русе пази традициите на един от най-старите и престижни музикални фестивали у нас. От 1961 година до днес градът край голямата река е бил домакин на „Мартенски музикални дни“ петдесет поредни пъти и в рамките на фестивала са имали изява известни и утвърдени имена сред изпълнителите на класическата музика. Очакванията са и тази година да го има.

На три пъти през годината – 29 април – 2 май, 19-22 август и 7-10 октомври, е предвиден превърналият се в традиция „Капана фест“ в малките улички на Пловдив. През април отново в града под тепетата трябва да се проведе и „Винария – международна изложба за лозарство и винарство“.
В дните 30 април – 1 май ще се случи Военноисторическа възстановка „Мъжество и саможертва Панагюрище 1876“. Тя пресъздава обявяването на Априлското въстание в Панагюрище, героичните боеве, възторжените мигове на победата и погрома на въстанието.

Събитията са част от тържествата за отбелязване на Априлската епопея. По това време е предвиден и световният шампионат по фойерверки. Той ще се проведе за шеста поредна година, единствен е за страната
Около Гергьовден Златоград би трябвало да стане апетитно място, тъй като по това време на годината се провежда Златоградското чеверме, съпроводено с фолклорна програма.
Месец май е много богат на културни събития. За тогава са предвидени още фестивалът на чипровския килим, международният фестивал на хумора и сатирата в Габрово, фестивалът на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ (10-16 май) и национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“.

След като последния път беше онлайн, догодина се очаква да бъде на живо. Празникът на розата в Казанлък, който традиционно е в началото на юни. Нестинарски обред – танц в жарава – се очаква да са проведе в нощта на 3 срещу 4 юни в странджанското село Българи.
Международният театрален фестивал „Варненско лято“ е най-мащабното международно театрално събитие в България. Провежда се всяка година между 1 и 12 юни в морската ни столица. Празникът на черешата в Кюстендил е друго интересно събитие през юни. По това време ще е и карнавалът с маски в Русе.

През юли може да обърнете поглед към фестивала на киселото мляко в родопското село Момчиловци, рок събитието „Хилс ъф рок“ в Пловдив и „Опера на върховете“ край Белоградчишките скали. От юли до септември ще можете да посетите фестивала на пясъчните скулптури в Бургас.
Съборът в Копривщица беше едно от най-големите събития, които бяха отменени тази година.
Втори шанс ще получи през август, като трябва да се има предвид, че по принцип се провежда веднъж на пет години. Най-горещият месец е и време за международното гайдарско надсвирване в Гела в сърцето на Родопите. Тогава би трябвало да е и джаз фестивала в Банско.
Септември ще ни посрещне с Празници на изкуствата „Аполония“, а през следващите месеци до края на годината особено интересен е празникът на еленския бут – през ноември в град Елена.

Здравният министър спасил Лили Иванова (СНИМКИ)Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е сред хората, най-близки до сърцето на Лили И…Dec 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!