Най-силната връзка е тази между баба и внуче, след години то направи нещо, което ще се помни (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това е едно малко тъжно видео. Напомня ни за преходността в живота… Но и за непрестанната обич, създаваща се между поколенията. В случая – между баба и внук. Кадрите се сменят, започвайки от първия момент, когато бабата взема в ръце внучето си с цялата обич на която е способна… Сега тя ще се посвети да бъде постоянно около него, на практика замествайки родителите, ангажирани да осигуряват препитанието на семейството… И колкото повече детето расте, толкова близостта между двамата нараства… Игри, разходки, първи опити с молив в ръката, първи числа и букви… Тя го учи да говори правилно, да помага в чистенето и готвенето, да бъде възпитан, да подготвя уроците си…Срам: Баба Пепа завеща апартамента си на внука и трябваше да се спасява в старчески домПенсионерката прехвърлила семейното жилище на своя внук след смъртта на съпруга си. Пепа Велева иска…Nov 22 2018vijti.com

Времето минава, детето е станало момче и прекарва все повече време с връстниците си… Но не забравя любимата баба – често е при нея, споделя радости и тревоги… грижи се тя да не се чувства самотна… Минават години – юношата е вече възмъжал – той сигурно учи в университет и „кове“ бъдещето си под ласкавия поглед и на баба си… има си приятели, изпитал е огъня на първата любов. Но никога не забравя баба си… Чак до последния й дъх… Когато се прощава с нея, искрените му сълзи са последната награда за обичта и грижите, с които е бил даряван… Задаваме ли си въпроса, колко много ни обичат нашите баби и дядовци? С какво нетърпение очакват да са заедно с нас, така предавайки ни отново и отново своята безпределна обич…И как им се отблагодаряваме, погълнати от водовъртежа на ежедневието?


Баба и внуче – Ран Босилек

— Бабо, била ли си мъничка?
— Била съм, бабиното. Който не е бил мъничек, не може да остарее.
— По-добре да не си била малка, че да не остаряваш.
— Ех, де да съм знаела, бабиното.
— Бабо, когато си била малка, играла ли си с топка?
— Играла съм.
— Бабко, земи една ябълка от кошницата! Хвърли я като топка да си спомниш младите години. Аз ще се мъча да я хвана. Ако не я уловя, ще се натърти. Не бива да се слага в кошницата. Може да изгние. Ще повреди и другите ябълки. Ще я умия и ще я излапам.
— Ами ако я хванеш? — пита баба му.
— Ако я хвана, направо ще я изям, да стана голям, та ябълки да си вземам сам.Учените откриха, че бабата по майчина линия е най-важният човек в живота на дететоЗaмиcлeтe ce нaд тoвa!
Бaбa — ĸoлĸo мнoгo тoплинa, дoбpoтa, лacĸи и любoв в eднa дyмa!
C нaшитe бaби…
Nov 21 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!