Мъж спечелил от тотото, но приятел дал 60 ст за фиша. За кого всъщност са парите?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Печалбата от тотото невинаги носи само радост. Доказателство за това е историята на тотомилионера Румен Пеовски от с. Покровник.
В края на април 2017 г. 56-годишният тогава мъж се събужда като милионер. Печалбата от повече от милион и половина идва при безработния Пеовски с числото 3 – в последния момент решил да промени числата, с които играел 30 години, и вместо 2, избрал 3, разказва bTV.
Парите обаче не му носят само радост. Емоцията от бързото забогатяване била твърде голяма за психиката му. Скоро след като става богат, мъжът попада в полицията, в болницата и в съда.Ако искате късметът да ви споходи: Сложете тези неща на прозорците, за да си гарантирате пари и благополучиеОще от векове, хората са поглеждали към прозорците на домовете си със затаен страх, защото са считал…Jan 30 2019vijti.com

Негов приятел обявява претенции към половината от печалбата, тъй като от години играят с общи числа и освен това е платил 60 стотинки – половината от парите за фиша.
Румен обаче отрича. „Аз съм си играл с тези числа цял живот и улучих. Продължавам да играя с тях. Директорът ме вижда вчера пак и вика: „Да не искаш да печелиш 7-те милиона?“, коментира той.
Делото за парите от печалбата стигна до съда и е отличено като дело на годината.

Адвокатът на Пеовски – Албина Анева, печели наградата за съдебния спор, в който за първи път у нас се атакува печалба от Българския спортен тотализатор. Делото е уникално за българската съдебна практика и е спечелено на първа инстанция от тотомилионера.
„Когато дойде за пръв път в кантората, човекът наистина беше изстрадал тази печалба. Беше настаняван в болница, беше атакуван в съда със спора, породен от искова претенция за половината от печалбата, и до известна степен човекът беше обезверен“, каза Анева.

По думите ѝ Пеовски е добър, широкоскроен и притеснителен човек. Веднага след като е получил печалбата той е започнал да дарява – на детски градини, черкви, на приятели и близки.

В исковата си претенция обаче Антон Ангелов посочва, че е участвал в купуването на печелившия фиш и че с Пеовски дълги години са играли заедно тото.

„От юридическа гледна точка той претендира, че са формирали гражданско дружество по смисъла на Закона за задълженията и договорите. В хода на съдебното производство бяха разпитани доста свидетели, бяха назначени експертизи“, посочи защитникът на Румен Пеовски.

„Когато трябва да се декларира и заяви печалбата в Българския спортен тотализатор съгласно правилника за изплащане на печалбите, такова лице не е предявявало претенции“, допълни Анева.

„Исковата претенция е депозирана много след като е станало публично известно кои са числата, с които Пеовски печели шестицата“, каза още адвокатът.

Тя подчерта, че клиентът ѝ винаги е играл сам. „Преди години със същите числа е печелил петица. Сега е спечелил шестица и наскоро пак има печалба от лотарията“, разкри Анева.

По думите й поуката от случая е, че невинаги парите водят до безпроблемност и до щастие.Де тоз късмет: Зодиите, които имат най-голям шанс да спечелят от тототоВсеки обича бързите пари, особено тези, които идват неочаквано от някаква игра или лотария. Обаче ак…Jan 27 2019vijti.com

Източник: Днес.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!