Мъж си купи кухня по eBay, но в шкафовете го чакаше изненада (Снимки):

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Случвало ли ви се е, когато купувате дреха втора ръка, например, да намерите нещо, оставено в джоба от предишния собственик? Например банкноти, отдавна забравени там?

Е, нещо подобно се случи на германец, решил да спести от мебели и да си поръча кухненско обзавеждане по интернет . Томас Хелер поръчал  кухненски шкафове втора употреба от eBay и така, без да осъзнава, се е превърнал в един от най-големите късметлии по тази земя.

Изненада: Цял живот сме белили грешно чесъна! ВИДЕОСъс сигурност сте чували за многото ползи на чесън. И тук не говорим само за приложенията му в кулин…May 7 2022vijti.com

В шкафовете той открил тайник, като за негова огромна изненада, там били скрити 150 000 евро .

кухня втора ръка

Сега той споделя, че дори е успял да договори добра цена с продвача – взел общо всички кухненски мебели само за 240 евро.

банкноти в тайник

Но вместо да прибере солидната сума, честният купувач мигновено отишъл в близкия полицейски участък, за да предаде парите.

мъж с пари

Удивени от сумата и честността на мъжа, полицаите отнесли случая в районния съд и започнали разследване, за да открият първоначалния собственик на шкафовете.

“Отвориха втория заключен шкаф пред очите ми. В пликовете имаше банкноти от по двеста, петстотин”.

Говорителката на полицията Астрид Кухта съобщи, че разследването е показало, че парите принадлежат на 91-годишна жена от град Хале, Германия. Тя била настанена в старчески дом след смъртта на съпруга си.

Оказало се, че продавачът всъщност е внукът ѝ. Той от своя страна разказва пред местните медии, че не е имал представа за скритата сума.

Според германското законодателство, задържането на намерени парични средства на обща стойност 10 евро или повече е престъпление, тъй като се квалифицира като присвояване. Нарушителите могат да бъдат осъдени на до три години затвор.

Хелер обаче има право на 3-процентен дял за намирането им, което му носи около 4500 евро.

Изненада в bTV! Биляна Гавазова стана детска учителка / СНИМКАМесец след като изненадващо напуска Би Ти Ви след 11 години стаж в медията, Биляна Гавазова е поела …May 3 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!