Мъдър съсед ми препоръча: „Краставиците наистина обичат каша.“ Давам я вече 3 години и реколтата винаги е голяма

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Моята градина ежегодно радва с отлична реколта от краставици, които се отличават с хрупкав вкус и здрав вид. Отдавам този успех на използването на специален тор – каша. Както веднъж ми каза опитен съсед, кашата има чудесен ефект не само върху хората, но и върху растенията.

Защо да използвате каша?

Кашата съдържа много полезни елементи, включително желязо и аминокиселини, както и микро- и макроелементи. Основата на този тор е дрождите, които имат благоприятен ефект върху много култури, особено краставиците.

Използването на каша стимулира растежа на растенията, повишава устойчивостта им към болести и неблагоприятни климатични условия. Краставиците започват да дават плодове по-рано от обикновено и продължават да дават изобилни реколти дълго време.

Кашата е подходяща не само за възрастни растения, но и за подхранване на разсад, както и за предварителна обработка на семена преди засаждане. Този продукт също така помага за подобряване на плодородието на почвата.

Как да използваме каша?

Торенето с каша обикновено се извършва по коренов метод, за предпочитане вечер. Препоръчително е лехите да се напоят добре преди торене. Достатъчно е да извършите до три такива процедури на сезон.

Как се приготвя каша ?
Препоръчвам две изпитани рецепти:

1.Вземете 10-литрова кофа, изсипете топла вода в нея и добавете 10-15 грама суха мая и 60-80 грама захар. Разбъркайте добре и оставете да престои 5-6 часа. Преди употреба разредете разтвора с вода в съотношение 1:10 и го изсипете под корена на всяко растение, като изразходвате 1 литър на храст.

2. Залейте 1 кг натрошен хляб в 10 литра топла вода и оставете за едно денонощие. След това добавете 300 грама дървесна пепел, разбъркайте добре и прецедете. Получената течност се разрежда с вода в съотношение 1:4 и се извършва кореново

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!